Družina

(Foto: Pixabay)

V družini je ključno to, da so vsi njeni člani srečni in zadovoljni, ko so skupaj. Drug drugega bi morali podpirati in se lepo obnašati drug do drugega. Skupen obrok je priložnost za družinski objem, druženje za mizo, ko se lahko skupaj šalite, imate sproščen pogovor. Skupaj se smejte, ker to bo otrokom ostalo v spominu. Strokovnjaki pravijo, da bi vsaj petkrat tedensko morali jesti skupaj.

Mama in oče morata negovati tudi svojo ljubezen, zaradi katere sta se poročila. Mali znaki pozornosti, besede razumevanja, podpore, objemi so odlična obramba pred nesoglasji. Znano je, da vsakdanjik ubija povezanost partnerjev. Če slutite, da se bo nekaj zgodilo, morate takoj reagirati in preprečiti slabo. Bodite otrokom vzornik, pokažite jim, kaj pomeni ljubezen med partnerjema.

V srečnih družinah so vsi njeni člani pred prijatelji. Prav tako otrok ne sme priti v situacijo, da išče zabavo zunaj doma in postavi prijatelje pred brate in sestre. Ne razumite narobe: seveda morajo imeti prijatelje, vendar mora biti prijateljstvo podrejeno družini.

Krudovi

Spoznajte sodobno družino!

Čeprav se zgodba odvija v preteklosti, lahko družino Krudovih prezrcalimo na današnji čas. V animirani komični pustolovščini Krudovi, ki bo na sporedu na OTO 16. 3. 2018, spoznate zaščitniškega očeta Gruga, lepo mamo Ugo, uporniško najstnico Ip, sina Klumpa, taščo Omo. Kakšna preizkušnja čaka družino in ali ji bodo kos, si oglejte v 98 minutah. Res jim ne bo lahko, tako kot tudi vam ni, ko se morate vsak dan soočati s številnimi izzivi, toda kot ekipa, kot družina, imate vedno večje možnosti za srečen konec. Čaka tudi Krudove srečen konec?  

Krudovi