Sprehod z dinozavri - 1

- Največji dinozaver je bil brahiozaver, ki je bil težek kar osupljivih 80 ton. Če primerjamo z današnjimi živalmi : to je teža 17 afriških slonov. Velik je bil 16 metrov in dolg 26 metrov.

- Najmanjši dinozaver je bil podoben ptici, v velikosti kokoške. Našli so sicer še manjše dinozavre, ampak to so bili mladički.

- Najmanjše dinozavrovo jajce je bilo dolgo le tri centimetre.

- Najbolj inteligenten dinozaver je bil troodon. Bil je lovec, dolg dva metra, možgane pa je imel velike, kot jih imajo danes manjši sesalci ali ptice.

- Najbolj neumen dinozaver je bil stegozaver, v velikosti oreha, samo tri centimetre dolg in težek le 75 gramov.

Sprehod z dinozavri - 2

- Najvišji dinozavri so bili podobni žirafam, sprednje noge so imeli daljše od zadnjih, hkrati pa so imeli dolg vrat, ki jim je omogočal, da so hrano pobirali z drevesa. Brahozaver je bil visok kar 13 metrov.  Najdaljši dinozaver je bil po podatkih najdenega okostja dolg kar 27 metrov.

- Najhitrejši dinozaver je bil podoben noju, tako imenovan gigantoraptor. Imel je dolge noge in ogromne kremplje, zaradi česar je bil izjemno hiter.

- Najstarejši dinozaver je bil star 230 milijonov let, našli so ga na Madagaskarju.

Če vaši otroci navdušeno pripovedujejo o dinozavrih in jih zanima prav vse o njih, definitivno ne smete zamuditi animirane pustolovščine Sprehod z dinozavri. Vsi skupaj boste izvedeli marsikaj novega in začutili, kot da bi bili del velike prazgodovinske zgodbe. Spoznajte Pakija in uživajte!

Sprehod z dinozavri - 3

Sprehod z dinozavri - 4