Vesele nogice

Zgodba

Na mrzli Antarktiki je glasba vse, s čimer si lahko cesarski pingvini popestrijo svoj dolgočasni vsakdan. Prav vsi med njimi pojejo kot največji operni pevci, na ta način pa si tudi najdejo svojo boljšo polovico. Edina izjema je mladi pingvin Mumble, ki ni prav nič nadarjen za petje, zato pa zna zelo dobro plesati. Toda ko mora očarati lepo pingvinko Glorio, v katero je do ušes zaljubljen, Mumble spozna, da ji ne more zapeti svoje srčne pesmi, po kateri Gloria tako zelo hrepeni. Bo našel pot do Glorijinega srca?

Sinhronizirani animirani film

Animirani film ima resnično primerno vsebino tudi za najmlajše družinske člane, zato je tudi sinhroniziran. Glasove so posodili: Jernej Kuntner, Iztok Jereb, Primož Forte, Maša Derganc, Blaž Valič, Nina Valič, Valter Dragan in Miha Alujevič.

Blanka Colnarič, psihologinja in Bibina svetovalka, pravi: ''Sinhronizirane risanke pogosto povezujemo s predšolskimi otroki, ki še ne znajo brati, zato ob ustrezni sinhronizaciji lažje sledijo zgodbi. S proučevanjem branja podnapisov so raziskovalci opazili težave v času menjave kadra, saj naj bi takrat oči še neizurjenih bralcev pogosto znova poskočile na začetek vrstice. Otrok tako izpusti pomembne dele vsebine in ne razume zgodbe v celoti, zato je sinhronizacija primerna tudi za začetne bralce in starejše otroke. Kakovostna sinhronizacija lahko izboljša znanje slovenskega jezika, priložnosti za branje ali učenje tujega jezika pa ima otrok ogromno v okviru drugih situacij vsakdanjega življenja.''