V primerjavi z vožnjo z avtomobilom ali letalom je potovanje z vlakom resnično nekaj posebnega. Vsa družina lahko sedi skupaj, se druži, pogovarja, igra. Dovolj je prostora za gibanje: otroci bodo veseli, če se boste sprehodili po vseh vagonih in odpirali vrata med njimi. Lep je tudi pogled skozi okno.

Otroci se ob vožnji z vlakom učijo tudi samostojnosti, saj morajo v primerjavi z vožnjo z avtomobilom za marsikaj poskrbeti sami. Moderni vlaki imajo tudi prostore za preoblačenje dojenčkov in igralnice. Če potujete z dojenčkom, je nosilka najboljša izbira za gibanje na in z pa tudi po vlaku, voziček pa lahko parkirate v predel za prtljago ali ob vratih.

V večini evropskih držav imajo posebne ugodnosti za potovanje z otroki. Vožnja zanje je brezplačna, če zanje ne zahtevate sedeža. Ugodnost se razlikuje od države do države: starostna meja se giblje med štirimi in šestimi leti, nato je praviloma polovična cena za otroke do 12. in celo 16. leta starosti. 

Nagradna igra Robovlaki 3

Robovlaki I. - 12. del

Robovlaki so priljubljena risanka, ki si jo lahko sinhronizirano v slovenščino vsak dan ogledate na OTO. V svetu vlakov so vsi državljani vlaki. Med prebivalci njihovega sveta pa obstajajo posebni vlaki, ki se lahko preoblikujejo v robote in postanejo robovlaki. Pet junaških vlakov, Kaj, Alf, Jernej, Eli in Rac ima posebne moči. S skupnimi močmi in pogumom se trudijo premagati zlo in svet rešiti temnih sil.

Nagradna igra Robovlaki 3 je zaključena. Srečni nagrajenci so: Monika Prlja, Sanja Skok, Sanja Filipič, Nataša Stopar in Bogdan Godec. Obveščeni bodo tudi po elektronski pošti. Vsem iskreno čestitamo!