Animirani film Kung fu panda je prvič napolnil kinodvorane leta 2008. Nepogrešljiv družinski film je od takrat dobil nadaljevanji - leta 2011 je v kinodvorane prišel film kung fu panda 2 in leta 2016 še 3. Zaslužek z vsemi tremi je bil ogromen - skupno kar 1,8 milijarde ameriških dolarjev (1,6 milijarde evrov).

Jennifer Yuh Nelson, ki je režiserala zadnje nadaljevanje, je za Metro sicer povedala, da ne more z gotovostjo trditi, ali se obeta tudi Kung fu panda 4. "Filme sem vedno jemala kot trilogijo. Resnično ne vem, kaj načrtujejo. Vendar sem skoraj prepričana, da bodo nekaj naredili v prihodnosti, samo ne vem, kaj," je dejala.

Iz ameriškega filmskega studia DreamWorks niso ničesar dokončnega sporočili. Leta 2011 je njihov generalni direktor Jeffrey Katzenberg za Empire povedal: "Kung fu panda ima šest poglavij." Njegove besede bi lahko razumeli, kot da bo šest nadaljevanj. Bomo videli.

Mi držimo pesti za nadaljevanja, saj otroci naravnost obožujejo kung fu pando. To so povedali o filmu:

- Dobra stvar tega filma je sporočilo – panda odkrije, da ne obstaja skrivna sestavina za uspeh – biti moraš to, kar si. Ta pozitivna tema se razpotegne skozi film ...

- Dober film. Notri je sicer malce nasilja, kar je pričakovano, ampak ne preveč, samo takšno kot je v risankah.

- Všeč mi je Kung fu panda, ker je resnično smešen film, in všeč mi je akcija.

- Lahko bi ga gledal in gledal. Priporočam vsem ta film.

- Kung fu panda je eden izmed mojih najljubših filmov.

- Vau, v ta film je zapakirana akcija. Vsebuje veliko smešnih trenutkov.

- Vsakič, ko si ga ogledam, se smejim.

- Všeč mi je film, primeren je tudi za mlajše otroke. Če vam je všeč kung fu, je ta film za vas.

- Mislim, da bo film všeč vsem. Sporočilo, da je treba verjeti v druge, pridobivanje prijateljev in modrost so zelo močni. So nekateri prizori bojevanja, ampak so smešni.

- Govori o pandi, ki se bojuje proti zlobnežem. Pomislil sem, zakaj pa ne, in si ga ogledal. Pravzaprav je zelo dober film. Večkrat sem se smejal.

- Všeč mi je bil, ampak mislim, da je bolj fantovski film.

- Kung fu panda je prijazna panda, zelo prijateljska, zabavna in pametna. Vse generacije bodo uživale ob gledanju.

Kung fu panda 2 na OTO

Kung fu panda 2

Otroci so najbolj iskreni ocenjevalci. Verjetno so vas prepričali, da se v petek, 7. decembra, izplača usesti pred televizijski zaslon. Pridružite se nam ob 19.30 na OTO, ko bo na sporedu Kung fu panda 2.

Panda Po je od prvega dela postal pravi zmajevski bojevnik. Zdaj skupaj s svojimi prijatelji, velikimi mojstri kung fuja, varuje dolino miru. Toda mir v deželi ogroža lakomni in ošabni pav Shen, ki je odločen zavzeti deželo in iztrebiti kung fu.

Panda, Tigrica, Opica, Kača, Bogomolka in Žerjav morajo tako narediti vse, da preprečijo njegov vzpon. Obenem Po izve, da Ping ni njegov pravi oče, preganjati pa ga začnejo nočne more, v katerih vidi sebe kot dojenčka ter svoja prestrašena starša, ki jima grozi neznan napadalec.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.