Zakaj je dobro, da se otroci igrajo?

Otroci, ki se igrajo sami, se naučijo zabavati samostojno, brez pomoči staršev. Tako se naučijo, da ne bodo vedno imeli ob sebi nekoga, ki bo poskrbel, da jim ne bo dolgčas. Postali bodo samozavestnejši in večji individualisti.

Toda samostojno igranje ima še druge prednosti – če bo otrok sam v igri, bo spodbudil domišljijo, da njegovi superjunaki, figurice ... oživijo. Domislil se bo igre, kakršne si vi sploh ne predstavljate. Njihova ustvarjalnost bo dobila prosto pot.

Samostojna igra pripomore k razvoju neodvisnosti, da se bodo v sobi, ko bodo sami, počutili odlično. Pravzaprav jih ne bo strah osamljenosti.

Ko se otrok igra sam, se na nek način tudi samostojno pomiri. Zaplava v posebno razpoloženje, ki mu ga omogočijo njegove igrače.

Igranje brez pomoči je na nek način tudi učenje, spoznavanje novih barv, materialov, likov, zgodb ... Hkrati pa ima še eno poučno noto. V razredu ne bo imel ob sebi staršev, moral se bo soočiti s tem, da mu ne boste za vse kazali s prstom vi, da ne boste namesto njega delali vse vi.

Nagradna igra Biba razveseljuje

Ker naši otroci trenutno obožujejo mladinsko serijo Jaz sem Luna in risanko Ben 10, ki je na programu OTO smo za njih pripravili nagradno igro Biba razveseljuje. Poteka od 13. 11. 2017 do 20. 11. 2017 do 8. ure.

Če želite sodelovati v nagradni igri, nam pošljite ime otroka, ki bi bil vesel igračke. Podatke zbiramo na elektronskem naslovu  nagradnabiba.pop@pop-tv.si (zadeva: Biba razveseljuje). Ne pozabite pripisati osebnih podatkov (ime, priimek, naslov).

Potegujete se za naslednje igrače:

- 1x slušalke Jaz sem Luna,

- 1x mikrofon Jaz sem Luna,

- 1x komplet za okraševanje nohtov,

- 3x zvezek Jaz sem Luna,

- 1x Ben 10 igračka (Heatblast),

- 1x Ben 10 igračka (Diamondhead),

- 1x Ben 10 igračka (Ben Tennyson & Grey Matter) in

- 3x Ben 10 mini figura v vrečki.

Imena srečnih nagrajencev bodo razglašena na Facebooku Bibaleze.si 20. 11. 2017, po 15. uri. Nagrado boste prejeli po pošti.

Splošne pogoje nagradne igre si preberite TUKAJ.

Jaz sem Luna

Ben 10