Smrkci 2

Za uvod ali pa na koncu pariške pustolovščine si lahko ogledate film Smrkci 2, ki bo na sporedu v petek, 23. 2. 2018, na OTO. Tokrat so Smrkci iz Smrčje vasi skupaj z Gargamelom prestavljeni v Pariz. Pridružita se jim še dva nova lika Žlehtko Brdavs in Viki. 

Pariz skozi otroške oči

Tudi v velikem francoskem mestu se lahko zabavate z otrokom. Seveda se morate prvi dan nemudoma odpraviti v Disneyland, kjer bo otrok spoznal vse junake, ki jih tako občuduje v animiranih filmih in risankah. Vzemite si čas, ne hitite, ker tematskih parkov je več. Za vse, željne adrenalina, so tudi hiša strahov, vrtiljak, vlaki, čolni in še in še bi lahko naštevali. Trgovinic s spominki risanih junakov pa tudi ne manjka.

Vožnja s podzemno železnico zna biti prav posebna izkušnja za malčke. Odpeljite se z njo do številnih znamenitosti: Slavoloka zmage, Elizejskih poljan, Eiffelovega stolpa, palače Louvre, Notra Dama ... Že doma izbrskajte na svetovnem spletu ali v knjigah kakšne zanimive informacije, dejstva o vseh teh znamenitostih in vse to na ogledu zaupajte otrokom. Lahko vse skupaj natisnete in spnete v mapo ter imate svoj turistični vodič.

Naredite pohajkovanje po mestu hkrati poučno in zabavno. Izlet v tuje mesto prilagodite otrokom in pomislite, kaj pravzaprav njih zanima, tako boste lahko večkrat potovali kam, ne da bi se obremenjevali in pri tem izgubljali živce. Raje se še zapeljite kot kakšni pomembneži z ladjico po Seni in od daleč občudujte vse lepote Pariza. Ali boste odprli vrata še kakšnega muzeja ali galerije, tehtno premislite. To je odvisno od otrokove starosti, njegovih želja, potrpežljivosti, želje po nečem novem.

Potovanje

(Foto: iStock)

Razveselite otroka s kakšnim pravim francoskim rogljičkom, sebi pa privoščite luksuzno kavico. Obstaja tudi rimski teater, kjer lahko ob lepem vremenu priredite piknik, za takšno aktivnost na prostem pa vam ne bo treba plačati.

In ne pozabite vseh čudovitih trenutkov ujeti v objektiv. Hkrati si lahko vse skupaj z otrokom zapisujete v mali zvezek, blok ter komentarje na posamezne urice, preživete v Franciji, preberete babici in dedku, ko se vrnete domov. Fotografije razvijte in jih uokvirite ter postavite na veličastno mesto v stanovanju.

Pa srečno pot!