Dojenček in mačka

Pripravite mačka na prihod dojenčka. (Foto: iStock)

Maček lahko postane ljubosumen zaradi vsega živžava, ki se dogaja ob prihodu novorojenčka. Lahko se počuti zapostavljeno, lahko zameri in njegova nejevolja se stopnjuje. Zato je pametno, če mu posvečamo manj pozornosti že pred prihodom novorojenčka domov. Toliko prej, da krivde za zapostavljenost ne bo povezoval z njim. Z novim družinskim članom se mu spet malo bolj posvečajte, pokažite mu, da ga imate radi.

Preberite še: 'Mami, jaz bi imel psa.' Kaj pa zdaj?

Treba se je zavedati, da je žival nepredvidljiva, zato je nikoli ne puščajte same z dojenčkom. Morebitno nezaželeno vedenje takoj ustavite in jo skušajte nemudoma odvaditi. Mački ne marajo presenečenj, zato je najboljši burni odziv. Najbolje, da v istem trenutku – sicer bo že prepozno – glasno zaropotate ali zaploskate ter odločno zavpijete ne. Če rine nekam, kjer ga nočete, mu z dlanjo nežno odrinete smrček in izrecite odločen ne.

Obuti maček

Vsi mačjeljubci ste v petek, 4. januarja, na OTO, ob 19.30 vabljeni k ogledu animirane pustolovščine Obuti maček. Slavni mačkom na svojih pustolovščinah sreča zapeljivo tatico Mici Šapko in prijatelja iz otroštva Glavamoža. Skupaj ukradejo čarobne fižolčke, ki jih ponesejo do skrivnostnega gradu z zlatimi jajci. Ker so prevelika, da bi jih ukradli, s sabo odpeljejo Zlato gosko, toda zaradi prevare Obuti maček pristane za zapahi. Kljub vsemu plemeniti muc ne obupa nad prijatelji in priskoči na pomoč vaščanom, ki jim grozi uničenje.

Kaj sledi, boste izvedeli na OTO.

Obuti maček

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.