Paddington

(Foto: You Tube)

Gre za nadaljevanje filma iz leta 2014 režiserja in scenarista Paula Kinga, v katerem so med drugim zaigrali Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Jim Broadbent in Nicole Kidman. Glas je medvedku posodil Ben Whishaw.

V novem filmu, v katerem bo nastopil tudi Hugh Grant, se bo Paddington podal na lov za lopovom. Režiser King je pri pisanju scenarija tokrat moči združil s Simonom Farnabyjem in Jonom Crokerjem.

"Zdaj, ko se je medvedek Paddington srečno udomačil pri družini Brown, kjer je postal priljubljen član skupnosti, širi veselje in ljubezen, kamorkoli pride. V iskanju popolnega darila za 100. rojstni dan svoje tete Lucy, naleti Paddington v starinarnici na ravno pravšnjo knjigo, zato se bo moral lotiti vrste del, da bi jo lahko kupil. Ko pa odkrije, da je knjiga dejansko ukradena, se bo Paddington skupaj z Brownovimi odpravil na lov za lopovom," piše v napovedniku filma.

Avtor Bond, ki je preminil junija letos, je priljubljenega medvedka svetu prvič predstavil leta 1958 v knjigi Medvedek Paddington (A Bear Called Paddington). Medvedek, ki nosi ime po londonski postaji Paddington, je med otroci priljubljen že od nastanka.

Zgodbe o Paddingtonu, ki izvira iz temnih perujskih gozdov in nosi star klobuk, potuje z zdelanim kovčkom ter je oblečen v plašček, so vse od prvih izdaj konec 50. let minulega stoletja doživljale številne ponatise. Knjige o medvedku so bile prevedene v 40 jezikov, po svetu jih je bilo prodanih več kot 35 milijonov izvodov.