"Ob rojstvu je tehtala 150 gramov. Pri osmih mesecih pa tehta 20,5 kilograma," so oktobra lani zapisali na Instagramu malezijskega živalskega vrta. Gre za mladičko pando, ki je bila spočeta po naravni poti v živalskem vrtu. 

Z mamo pando:

Javnosti so samičko prvič predstavili maja lani, štiri mesece po rojstvu. Skotila se je v malezijskem živalskem vrtu kot drugi potomec samice Liang Liang in samca Šiang Šianga.

Panda

Maja lani (Foto: AP)

Par sicer prihaja iz Kitajske, ki ju je leta 2014 za deset let posodila Maleziji. Leto dni po prihodu v malezijsko prestolnico je samica že skotila prvega mladička, samičko Nuan Nuan, ki pa jo je morala Malezija nato skladno z dogovorom med državama lani vrniti Kitajski.

Ne zamudite Kung fu pande 2 na OTO!

Če so vam pande tako všeč kot nam, si v petek, 18. januarja, ob 19.30 na OTO oglejte animirani film Kung fu panda 2.

Preberite še: Bo Kung fu panda dobil nadaljevanje?

Panda Po je od prvega dela postal pravi zmajevski bojevnik. Zdaj skupaj s svojimi prijatelji, velikimi mojstri kung fuja, varuje dolino miru. Toda mir v deželi ogroža lakomni in ošabni pav Shen, ki je odločen zavzeti deželo in iztrebiti kung fu.

Kung fu panda 2

Panda, Tigrica, Opica, Kača, Bogomolka in Žerjav morajo tako narediti vse, da preprečijo njegov vzpon. Obenem Po izve, da Ping ni njegov pravi oče, preganjati pa ga začnejo nočne more, v katerih vidi sebe kot dojenčka ter svoja prestrašena starša, ki jima grozi neznan napadalec.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.