Hišni ljubljenčki pripomorejo k večji odpornosti

Fotografije mačk in dojenčkov so na družbenih omrežjih že nekaj let tiste, ki pridobijo zelo veliko ''všečkov'' in delitev, v fotogaleriji si jih lahko nekaj tudi pogledate. In kljub temu da se mnogi starši odločijo, da po prihodu novega družinskega člana mačka obdržijo, obstajajo tudi takšni, ki ga oddajo, ker jih je strah, da se bo pri otroku razvila alergija.

Toda strokovnjaki z inštituta Henry Ford Hospital iz Detroita so ugotovili, da je navzočnost hišnih ljubljenčkov, predvsem psa in mačke, v stanovanju za rana otroška leta zelo pomembna. Na ta način si otroci okrepijo obrambni sistem. Otroci, ki so odraščali ob teh štirinožcih, imajo manj zdravstvenih težav, predvsem manj alergij.

Bodoči starši, ki imajo doma mačka, se pogosto sprašujejo, ali bo nanj vplival prihod novega družinskega člana. Bo postala mucka ljubosumna in posledično dojenčku nevarna?

Za vse ljubitelje mačk

Če imate tudi vi doma mačko, ki je del vaše družine, in ste na splošno veliki ljubitelj teh štirinožnih puhastih živalic, potem si morate v petek vzeti čas in si ogledati animirani film, v katerem nastopa govoreči maček, ki ima obute škornje. Ne zamudite Obutega mačka na OTO! Spoznali boste pravega junaka, neustrašnega mečevalca, ki bo na poti pustolovščin spoznal tatico Mici Šapko. Celotne zgodbe pa vam ne razkrijemo, da jo boste bolj pozorno spremljali do konca. Stisnite se vsi skupaj s svojo mačko v naročju in si privoščite pravi mačji petkov večer.

Obuti maček

Ne zamudite petkovega filma Obuti maček!