Otroci

Otroci Angeline Jolie in Brada Pitta potujejo z zasebnim letalom. Tudi sicer otroci zvezdnikov veliko potujejo. (Foto: Profimedia)

Otroci zvezdnikov so veliko na poti, največkrat potujejo z zasebnimi letali, včasih pa tudi s komercialnimi leti. Njihovi slavni starši imajo praviloma s seboj varuške, ki jim pomagajo pri krotenju malčkov.

Starši "navadni smrtniki" pa se moramo sami pripraviti na potovanje z otrokom. Poskrbeti moramo, da ga na letalu ni strah in da mu ne bo dolgčas. Ker zdolgočasen otrok ni prav prijeten sopotnik.

Nosečnost in potovanje: vse, kar morate vedeti

Ker sočustvujemo z vami, vam ponujamo nekaj nasvetov za čim lepšo družinsko letalsko potovanje in za lažje življenje:

– Če je le mogoče, na letalo vzemite le ročno prtljago. Ne bo se izgubila, niti ne boste po nepotrebnem čakali nanjo po pristanku.

– Izkoristite možnost zgodnjega vkrcanja, ki vam pripada, če potujete z otroki.

– Na letalu se povežite z drugimi starši, ki tudi potujejo z otroki, in se dogovorite za "igralne igrice nad oblaki". Na letalo vzemite družabne igre, pribor za risanje, karte. Vse za krajšanje dolgčasa.

– Ne pozabite na prigrizke, ki jih imajo radi vaši otroci. Vprašanje, ali jim bo letalska hrana všeč, lačen otrok pa je nezadovoljen otrok. Nezadovoljen otrok in nekajurno potovanje pa ni ravno najboljša kombinacija. Obenem vzemite s seboj dovolj robčkov, prtičkov, pa tudi pleničke in vlažne robčke, če jih otok še potrebuje.

– Pripravite se na grde poglede nekaterih potnikov, ki ne marajo otrok. Predvsem sitnih. Ne sekirajte se, zavedajte se, da ob sitnih otrocih vi trpite bolj kot potnik z grdim pogledom, zato ... Naj potrpi.

– Otroci so praviloma na letalu najbolj nejevoljni proti koncu. Zadnje pol ure pred pristankom se praviloma začnejo vprašanja "kdaj bomo že na cilju", "koliko časa še", "jaz bi rad končno že prišel" ... Takrat mu lažite. Recite mu "samo še nekaj minut", "joj, ravnokar je mimo letel Božiček, poglej, če ga lahko vidiš", "čakamo na dovoljenje za pristanek" ... In kot bi mignil, boste na cilju!

Oglejte si Krila! Na OTO! bodo sinhronizirana

Krila

Ne zamudite petkovega animiranega filma Krila.

Če se pripravljate na potovanje z malčkom, v petek zvečer ne zamudite animiranega filma Krila na OTO! ob 19.30. Gre za razburljivo dogodivščino vojaškega aviona Viteza, ki pozabi na letalsko tekmovanje, ker se zaljubi v avionko Strelo, nevedoč, da je pajdašinja zlobnega Groma.

Mu bo uspelo osvojiti Strelino srce in uničiti Gromove zlobne načrte? In kar je najpomembnejše, bo zmagal? Izvedeli boste, če se stisnete skupaj na kavču in si privoščite lep družinski večer pred televizorjem. Tudi najmlajši bodo razumeli, saj je film sinhroniziran v slovenščino.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.