Igralka Eva Amurri je brez dlake na jeziku opisala svoj porod doma. Na blogu Happily Eva After podrobno opisuje svoje izzive materinstva. 31-letnica je mama dveh otrok. Leta 2015 je izgubila otroka in svojo žalost, ko je izvedela, da otroku ne bije srce, je izpovedala na blogu: ''Žalost po spontanem splavu ostane tudi pri novi nosečnosti.''

Leta kasneje je sporočila veselo novico, da je spet noseča. Letos je povila sina Majora Jamesa, in sicer kar doma. Prav tako je hčerko Marlowe rodila doma, kljub temu da so takrat popadki trajali 36 ur. ''Najtežja in najintenzivnejša , zastrašujoča stvar, ki sem jo naredila v življenju,'' je tako opisala prvi porod in dodala, da je to bilo revolucionarna izkušnja.

Zaradi te izkušnje in straha pred bolnišnico je tudi drugič rodila doma. Pred kratkim je vse podrobno opisala. Ob strani sta ji stala mož in porodna babica. ''Vsakič, ko sem začutila popadke, sem se dvignila na roke in kolena, izustila sem globoko ječanje, zibala sem se naprej in nazaj,'' je opisala Eva. Ko je nastopila druga faza poroda, je Eva začutila, da je čas za potiskanje. ''Začutila sem, kako se moja medenica širi kot ogenj in zelo velik pritisk.'' Ko je otrok prihajal ven, je bil še v jajčnem ovoju. Med popadki je počivala in takrat je porodna babica vzela njeno roko in jo položila na otrokovo glavo, da bi jo začutil. Po petih urah popadkov je bil njen sin rojen. Bil je velik, zdrav dojenček z gostimi črnimi lasmi. ''Končno, končno, končno sem verjela temu potovanju in procesu in vesolju. Bila sem izčrpana. Prvič po enem letu in pol sem začutila, da je v redu biti srečen. In bila sem,'' je opisala svoja čustva po porodu.

Porodna babica Lisa Marie Sanchez Oxenham je na družbenem omrežju objavila osupljiv posnetek nosečnice, ki rojeva v kopalni kadi.