Josh in Miranda Crawford sta medicinska tehnika in od nekdaj sta si želela veliko družino – vsaj tri ali štiri otroke. Potem ko Miranda ni mogla zanositi po naravni poti, so za pomoč prosili zdravnika, in z umetno oploditvijo je dobila zdravo deklico Joslyn.

Po enem letu se je odločila za novo umetno oploditev. V njeno maternico so 'vgradili' dva zarodka in po šestih tednih je par izvedel, da bo dobil dvojčka. Po štirih dneh je sledil velik šok: Miranda in Josh sta izvedela, da bosta dobila četverčke. ''Bila sem popolnoma pretresena, zdravniki so bili šokirani. Takšne stvari niso videli v svojih karierah,'' je rekla Miranda.

Nosečnost je bila težka, ker je bila Miranda prepričana, da bo splavila ali prezgodaj rodila, toda vse je minilo v redu. V 34. tednu nosečnosti je dobila popadke in na svet so prijokali štirje zdravi dojenčki. Toda sledil je še en šok. Miranda ni rodila le četverčkov, ampak dva para dvojčkov. Med umetno oploditvijo so ji 'vgradili' dva zarodka, ki sta se nato delila v para. ''Deljenje embria se zgodi pri 1 od 100 primerov med umetno oploditvijo. Možnosti za takšen zaključek nosečnosti so približno 1 : 10.000. Takšen primer se lahko zgodi tudi med naravno zanositvijo, ampak je zelo redko,'' je dejal zdravnik James Grifo.

Miranda in Josh sta tako dobila dve enojajčni dvojčici Mio in Madison ter dva enojajčna dvojčka Jacksona in Jamesa.

V Vietnamu so odkrili dvojčka, ki imata različna očeta. Gre za izjemno redek primer, odkrili pa so ga, ko so na dvojčkih zaradi izjemne razlike v njunem videzu opravili genetske teste. Primer je presenetil celo zdravnike.

Miranda in Josh Crawford

(Foto: You Tube)