Mala Vita je na svet prišla že v 31. tednu nosečnosti, težka komaj 1600 gramov. Njena mamica je zelo hvaležna za projekt Hobotnica Slovenija, zato jim je tudi poslala fotografijo, na kateri lahko vidimo prezgodaj rojeno deklico, kako objema hobotnico. Zraven je že zaupala, da je Vita stara že tri mesece in da počasi raste v veliko nagajivo deklico.

Mali Kevin je prijokal na svet veliko prezgodaj, že v 29. tednu nosečnosti. 

Želite tudi vi biti del velikega projekta Hobotnica Slovenija? Potem se naučite kvačkati in ustvarite iz klobčiča volne najboljšo prijateljico velikim borcem. Tjaša Bevc, ki bdi nad projektom, nam je pojasnila, zakaj so hobotnice tako pomembne za nedonošenčke. ''Lovke hobotnic so zavite in malčke na otip spominjajo na popkovino, s katero se igrajo, ko so v trebuščku. Pred hobotnicami so otroci v inkubatorju vlekli za cevke, ki jim pomagajo dihati. Sama namestitev cevk je za otroke zelo stresna in neprijetna. Odkar imajo v roki lovko hobotnice, pustijo cevke na miru. Lovke so tudi zelo prijetne na otip in delujejo sproščujoče (tudi pri odraslih).'' Če ne veste, kje začeti in kako se lotiti kvačkanje, vam bodo z veseljem pomagali.

Na enoti za intenzivno terapijo in nego novorojencev v Ljubljani jokajo otroci, ki so prezgodaj pokukali na svet. 

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.