''Pogosto so me ljudje spraševali, kakšno je moje mnenje glede prisotnosti otrok pri porodu. Moj odgovor je vedno pritrdilen,'' je zapisala fotografinja in doula Nicole Lahey na svoji spletni strani. Nekaj mesecev nazaj je namreč bila prisotna pri porodu, pri katerem je bila triletna deklica najboljša pomočnica svoji mami, medtem ko je rojevala.

Deklici so starši razložili, kaj je posteljica in ni je bilo strah krvi, ki jo je videla. Niti se ni prestrašila, ko je njena mama rojevala in kričala. Niti ni bila pod stresom ali zaskrbljena okrog vsega. Postavljala je zanimiva vprašanja, se igrala s svojimi punčkami, grizljala prigrizke in jih zabavala. ''Držala je bratovo glavico, ko je prihajal ven, navijala je za mamo, ko je potiskala in jo nežno božala po laseh, medtem ko sta obe z ljubeznijo gledali drobceno novo življenje.'' Dodala je še, da je deklici bilo všeč, ker se je njena koža dotikala bratove, ko ga je držala v naročju. Nikakor ga ni želela vrniti mami. Na njenem obrazu je bilo videti najlepši nasmešek.

Doula svetuje, da porod sprejmete kot normalni del življenja in ta del delite z otroki, ker porod sam je sila, ki se ne smemo bati.

Doula in mama Peta Tuck iz Avstralije je objavila fotografijo, s katero je prikazala resnično starševstvo, pospremila pa jo je s pomembnim sporočilom, da je treba verjeti svojim instinktom in ignorirati slabe nasvete.