31-letna Karen Edwards in njen mož Shaun Bayes sta se odločila maksimalno izkoristiti porodniški dopust: že med nosečnostjo so rezervirali lete in hotele. Pripravila sta nahrbtnik in obiskala Azijo, Avstralijo in Novo Zelandijo. Zaradi tega je Shaun dal odpoved v službi. Karen je sicer medicinska sestra, ampak preostali družinski člani so mislili, da sta ponorela, ko sta se z dojenčkom odpravila na pot. Toda mladi starši trdijo, da potovanje z dojenčkom ni nemogoče in da zaradi njega nista omejena. Prav tako sta prepričana, da otrok zaradi njune odločitve ni prikrajšan za nič.

Do sedaj sta porabila približno 13.000 evrov (nekaj od tega denarja je porodniško nadomestilo, najemnina, ki jo dobita za svoje londonsko stanovanje), videli pa so Irsko, Singapur, Avstralijo, Indonezijo, Malezijo, Tajsko, Vietnam in Hong Kong. Pot je olajšalo tudi dejstvo, da se Esme še doji in priprava hrane jim ni predstavljala težav. Deklica je bila tudi v Veliki Britaniji cepljena.

Starši pravijo, da jim je bilo najtežje takrat, ko so bili doma v Londonu, ker je bilo mali Esme dolgčas. Deklica je sedaj stara 17 mesecev in družina namerava naslednji teden znova odpotovati. Obiskali bodo Tajsko, Kambodžo in Novo Zelandijo.

Karen in Shaun sta potovala z nahrbtnikom že pred otročkom in temu zadovoljstvu se ne želita odreči niti sedaj. Mala Esme je prepotovala več držav v svojem prvem letu kot večina ljudi v vsem svojem življenju.

Fotografije drugega očka so preplavile družbena omrežja.
 

 

A photo posted by Travel Mad Mum (@travelmadmum) on

 

A photo posted by Travel Mad Mum (@travelmadmum) on

 

A photo posted by Travel Mad Mum (@travelmadmum) on

 

A photo posted by Travel Mad Mum (@travelmadmum) on