Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.

Dojenček

(Foto: Pixabay)

Dom so si uredili na zemljišču njegovih staršev. Nimajo ogromne hiše, je pa narejena z ljubeznijo in nikomur ničesar ne primanjkuje. Imata dva sina, eno hčerko in sedaj sta dobila še eno. Za naš portal je spregovorila, kako je potekal njen četrti porod.

Rodila skoraj na vratih porodnišnice

Vedela je, da se prvi porod najdlje vleče, pri njej je trajal pol dneva, drugi je že bil hitrejši, tretji pa je bil dolg le nekaj ur. Toda, da se bo četrti zgodil ekstremno hitro, tega ji pa nihče ni rekel. Še vedno razmišlja, kaj bi se zgodilo, če bi se predolgo mudila doma in ne bi pravočasno odšla v porodnišnico.

Če tudi vas doma razveseljujejo navihanci in želite anonimno deliti z nami ter našimi bralci svojo porodno izkušnjo, vas prosimo, da nam jo pošljete na elektronski naslov urednistvo@bibaleze.si ali skupaj z zasebnim sporočilom na Facebooku Bibaleze.si.

 

Bila je na porodniškem dopustu in urejala je še zadnje malenkosti za prihod novega člana. Predvideni datum poroda je imela dva dneva nazaj, tako da je vedela, da se bo kmalu začelo. Počutila se je že malce okorno, zato si je tudi sama že želela, da se začnejo popadki. Zgodaj popoldne se ji je odluščil sluzast čep in dve uri kasneje so se popadki zares začeli. Lepo jih je predihavala in štela, vse je imela pod kontrolo, otrok še ni bilo iz šole. Obvestila je partnerja, ki je bil v službi, da se bo kmalu vse začelo.

Tudi drugi so bili šokirani ...

Spomni se, da jo je na enkrat zelo močno zabolelo. Bil je to najmočnejši popadek, kar jih je kdaj doživela. In takrat ji je odtekla voda. V sekundi je bila vsa mokra. No, zdaj je vedela, da se morata z možem nujno odpeljati v porodnišnico.

Kdo je lahko ob porodu ob vas, koliko stane prisotnost, kje v Sloveniji lahko rodite v vodi, koliko - če sploh - je treba plačati za epiduralno, ali lahko očka prespi v porodnišnici ... Za vas smo zbrali odgovore na vprašanja, ki jih išče vsaka bodoča mamica. Na enem mestu.

Mož je vozil zelo hitro (upa, da tega ne prebere kakšen policist!), prehitro. Bila je glasna, ker jo je zelo bolelo, mož pa paničen, kot da nista že prej šla trikrat skozi vse to. Takoj so jo sprejeli v porodno sobo, ker je imela občutek, da bo že na vhodu rodila. Čutila je, da ji glavica pritiska na vse spodaj.

Niso imeli časa za klistiranje, britje, pregled, dodatna protibolečinska sredstva. Pozno popoldne je že na prsi pristavila hčerko, ki sta ji dala najpogostejše ime v Sloveniji - Zala.     

"Spomnim se, kako sva se smejala, ko sem mu rekla: Ta bo najin zadnji. Noseča bi še bila, ni mi problem skrbeti za novorojenčka. Samo rodila pa ne bi več!”

Porod je za žensko izjemen dogodek, nabit s čustvi. Ne samo da porodnica doživlja nekaj novega, nekaj nepozabnega, ob njej je tudi spremljevalec, po navadi partner, ki jo drži za roko in vse skupaj izkuša z njo. Da bodo vsi ti trenutki za vedno zabeleženi in zbrani na enem mestu, vas vabimo, da nam pošljete opis svoje porodne zgodbe.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.