Beth Laitkep, samohranilka šestih otrok, je imela raka dojk. Umrla je, ko je bila stara 39 let. Stephanie Culley, njena prijateljica iz šolskih dni, je začela skrbeti za njene tri sinove in tri hčerke.

15-letni Will, 14-letna Selena, 11-letni Jaxson, 10-letni Dallas, 5-letna Lily in enoletni Ace so se pridružili Stephanie, njenemu možu Donnieju in njihovim trem otrokom, ko je Beth dobila novico, da se je rak razširil naprej. Od takrat živijo vsi skupaj v Altonu v Virginiji.

Beth je izvedela, da je bolna, ko je pod srcem nosila najmlajšega sina Acea. Rodila je s carskim rezom in začela s kemoterapijo, toda po prvih uspehih se je rak vrnil. Vedela je,d a ne bo preživela.

''Če se ne zgodi čudež in ne preživim, lahko ti skrbiš za moje otroke, kot da bi bili tvoji,'' je povedala Stephanie, kaj jo je prosila prijateljica, in dodala, da je takoj privolila. Trenutno imata z možem začasno skrbništvo, čakata pa na dokončno posvojitev.

Stephanie je zadnje dni pred smrtjo morala prijateljici obljubiti, da bodo njene hčerke vedno imele v laseh trak. Na maminem pogrebu so bile oblečene v rožnato, v laseh pa so imele pentljice, kot je želela njuna mama.

'Moja deklica je lepa, ne pomilujte je.'