Njena hčerka ima Downov sindrom in zaradi tega je njen obrambni sistem oslabljen. ''Solze in hkrati jeza so me prevzele danes v šoli. Peljala sem Jordan Grace domov. Če se prehladi, lahko konča tako. Nikakor ne morem razumeti tistih, ki postavijo v ogroženo stanje druge, ker imajo pač preveč dela. Osnovna šola ni varstveni center. Pa ne samo, da so ogroženi drugi, tudi vaš lastni otrok rabi 'cartanje', ljubezen, skrb, da hitreje okreva.

Ko je Jordan Grace bolna, vedno najprej mislim na njo in kako slabo bi se počutila v šoli. Kako rabi svojo mamo ob sebi, da zanjo skrbi. Seveda mislim tudi na druge, ne želim, da zaradi nje zbolijo drugi, še posebej tisti, ki lahko končajo v bolnišnici, ker imajo drobno telo, ki se ne more samostojno bojevati z boleznijo.  

Če bi nas skrbelo za svet okrog nas in ne samo za lastni, bi bil precej boljši.''

''Poznamo takšno situacijo. Naredili bi vse, kar je v naših močeh, da ne zboli. Moramo zavrniti številne obiske prijateljev in sorodnikov prav zaradi tega vzroka,'' ji je pisala neka mama. Toda niso bili vsi tako razumevajoči. ''Če bi bila Emmy vsakič doma, ko ji teče iz nosa, dobesedno ne bi zapustili doma devet mesecev letno ... Odločila sem se, da ne moremo zaščititi naših otrok pred vsem, zato ne bom zavijala otrok v vato. Ker sem mama samohranilka in delam polni delovni čas, nisem imela možnosti, da bi Joshua ostal doma vsakič, ko je bil prehlajen.''

Mnenja glede tega bodo vedno deljenja. Toda porajalo se je tudi vprašanje, ali naj otrok resnično manjka v šoli samo zaradi prehlada. Po navadi ostane doma, ko se res slabo počuti in ima povišano telesno temperaturo.

To, kar se je zgodilo učenki 4. razreda, je končalo na internetu.