Mama Ana Vujnović je na Facebooku objavila pretresljivo pismo, v katerem je pojasnila, da je njena hčerka Elena s posebnimi potrebami, katera bi morala začeti z obiskovanjem prvega razreda, ostala na prvi šolski dan sama v dvorani. Deklica je bila lepo oblečena, imela je novo torbo, bila je ponosna, toda nihče ni poskrbel, da bi odšla z drugimi učenci v razred. Ko je ostala sama, je bila vznemirjena, začela je jokati. Tudi staršem, bratcu, babici in dedku se je srce trgalo na tisoč koščkov.

ZGODBA: Ko sem pričakovala Tilna, z možem nisva niti pomislila, da se ti lahko rodi otrok s posebnimi potrebami. Nosečnost je potekala popolnoma normalno, potem pa šok s prezgodnjim porodom in otrokom, ki se je boril za življenje.

Mama je pojasnila, da so jo dodelili, da obiskuje navadno šolo in ne takšno za otroke s posebnimi potrebami. Ravnatelj ni pravočasno dobil papirjev za vpis, obenem pa šola nima programa za otroke s takšnimi težavami, kot jih ima Elena. V svojem pismu je zapisala, da ne razume, kako ni denarja za šolanje, dovolj osebja in prostora za otroke s posebnimi potrebami. S podobnimi težavami se je soočala že, ko je vpisovala v šolo prvorojenca.

''Koliko je vredno strto srce sedemletnice? Koliko stane vsaka ogromna solza, ki teče po obrazu najdražjih? Koliko cenite starševsko nemoč, medtem ko morajo gledati hčerki v oči in ji lagati, lagati, kakor vedo in znajo, zakaj ni razreda, niti učiteljice, niti knjig niti urnika za njo? Koliko stane??? Povejte, je*** mesto in državo, povejte, da prodam ledvice in plačam, samo da mi ni treba v tem trenutku gledati v njene oči!!'' Kritizirala je vse, ki so odgovorni za travmo majhne deklice.

ZGODBA: Gregor in Rajka sta posebna starša, ker imata deklico s posebnimi potrebami. To ju je zaznamovalo za vse življenje. A Lizino rojstvo ju je še bolj povezalo in utrdilo njuno zvezo.

Zaključila je z besedami, da sicer je Elena ostala sama v dvorani, vendar dokler ima sama kot mama  moči, nikoli ne bo sama. Oni so več kot pravočasno oddali vso potrebno 'papirologijo', zato do takšne napake ne bi smelo priti.