Nurse

(Foto: You Tube)

Ženska iz Južnoafriške Republike je obtožena ugrabitve deklice pred 19 leti. Vsa ta leta je skrbela za njo le en kilometer stran od doma njenih bioloških staršev, natančneje v Cape Townu. Primer izginule Zephany Nurse je bil eden izmed največjih in najdolgotrajnejših v zgodovini.

Obtožena ženska je zanikala ugrabitev, prevaro in kršenje južnoafriških zakonov o zaščiti otrok. Povedala je, da je po številnih bojih z neplodnostjo posvojila otroka. Ženska, ki je uredila posvojitev, ji je dejala, da se je biološka mama odrekla otroku.

Državni tožilci trdijo, da je prav ona tista ženska, ki je ukradla otroka, ki je spal zraven mamine postelje. Gospa Nurse se je na sodišču zlomila, ko je opisovala dan, ko je zadnjič videla svojo hčerko. Povedala je, da je videla žensko, oblečeno v zelenkast plašč in rjave hlače, kako stoji na vratih njene sobe. Mislila je, da je ženska medicinska sestra in ko je dojenček začel jokati, jo je ženska vprašala, če ga lahko dvigne in ona ji je to dovolila. Ob 16. uri tega popoldneva jo je druga medicinska sestra zbudila in jo vprašala, kje ima dojenčka. Gospa Nurse je bila takrat stara 18 let in še vedno je imela infuzijo. Skupaj z medicinsko sestro sta preiskali vsak kotiček porodnišnice, toda za dojenčkom so se izgubile vse sledi.

Mož Morne Nurse je tudi podal izjavo. Ko je govoril o tistem usodnem dnevu, je priznal, da je jokal kot dojenček. Lani je spoznal, da je najboljša prijateljica njegove hčerke Cassidy mogoče prav njegov davno izgubljeni otrok. Opazil je neverjetno podobnost med deklicama in to dekle je bilo iste starosti kot njegova ukradena hčerka. Zato je organiziral srečanje in dekle izprašal ter jo prosil za fotografije njenih staršev. Spoznal je, da ima dekle rojstni dan takrat, ko je bila ugrabljena njegova hčerka. ''Potreboval sem en mesec, da sem vse to raziskal in močno sem začutil, da je ona moja hčerka. Ko sem imel vse potrebne informacije, sem se obrnil na vlado,'' je dejal. Odšel je na policijo in jim predstavil svoje sume, DNK testi pa so pokazali, da je on otrokov oče.

Ugrabiteljico so priprli in jo spustili ob varščini.

Steva Carterja so posvojili, ko je bil star štiri leta. Vedno se je spraševal, zakaj je njegov rojstni list narejen leto po njegovem rojstvu. Ugotovil je, da zato, ker ga je ugrabila lastna mama.