Shannon Miskimen ima petletnega sina Caydena, ki ima redek sindrom, zaradi katerega lahko uživa le določena živila. Ima kar 12 različnih alergij, vseh pa še niso odkrili. Medtem ko njegovi vrtčevski prijatelji ob rojstnodnevnih zabavah lahko jedo sladkarije, jih on ne sme. ''Njega že poznajo po tem, da ne sodeluje pri vseh vrtčevskih zabavah, aktivnostih, ki vključujejo hrano, zaradi katere ima številne resne alergije,'' je dejala njegova mama.

Bonboni

(Foto: Thinkstock)

Navajena je, da mu vsak dan pripravi posebne obroke, katere vzame s sabo v vrtec. Če je tisti dan organizirana kakšna rojstnodnevna zabava, mu pripravi takšne sladkarije, ki jih lahko uživa. Tako se lahko tudi on zabava s prijatelji.

Shannon pa je dobila elektronsko pismo, ki ji je ga napisala vzgojiteljica. Želela je tokrat prirediti zabavo, ki bo prilagojena Caydenu, da bodo vsi jedli to, kar sme tudi on. Ko ga je mamica prebrala, je začela jokati. Vzgojiteljica je podala natančen seznam, kaj bo kupila – vse primerno tudi za Caydna. Nato je mamico pozvala, da naj pride v vrtec preverit, če je vse v redu.

Zabava je popolnoma uspela in Cayden je bil presrečen – ta zabava mu bo za vedno ostala v spominu.

Ko so združili vrtec in dom za starejše, se je zgodilo nekaj neverjetnega ...