Lora Scantling je imela očeta, ki je izgubljal bitko s pljučnim rakom, zato je želela narediti nekaj, kar bo spregovorilo s tisočimi besedami in narisalo vsa čustva. Izbrala je raka pri otroku, ker je njen prijatelj pred časom izgubil zaradi tega sina. ''Objavila sem na Facebooku, da iščem majhna dekleta, ki se bojujejo z rakom, in portet se je rodil!'' je povedala.

Triletna Rylie, šestletna Rheann in štiriletna Ainsley se niso poznale pred fotografiranjem, zdaj pa so prave prijateljice. Leta 2014 je fotografija prikazovala dekleta, ki se podpirajo med sabo, in naletela je na fantastičen odziv na družbenih omrežjih. Leta 2017 je fotografija še vedno čustvena, prikazuje dekleta, ki so prebolela raka, so videti bolj zdravo in so močnejša, kot so bile. ''Rak je kot zmaj,'' je dejala Rheann. ''Ja, in kemoterapija je princ,'' je dodala Ainsley. Rylie je pripomnila: ''Rak se je igral z napačnimi princesami!''

Triletno Mojco je za vedno zaznamovala tragična izguba bratca, saj se je od tistega žalostnega dne morala z velikim srcem bojevati še za starše. Mama in oče nista videla izhoda iz svoje bolečine, brezvoljno in s solzami v očeh sta mimo nje živela iz dneva v dan.