Rosalie se je rodila po zelo težkem porodu. Njena mama April je imela visok krvni pritisk, preeklampsijo in napad, kar je pomenilo, da so ji morali narediti carski rez. Po porodu se je njeno zdravstveno stanje še zakompliciralo, kar je botrovalo temu, da je ni mogla imeti v naročju. Tukaj pa je na pomoč mali novorojenki priskočil oče Maxamillian. Bili so v bolnišnici, kjer nimajo predsodkov, kdo bo vzpostavil prvi stik z novorojenčkom.

''Medicinska sestra je prišla z najino čudovito deklico. Usedel sem se in slekel majico, zato da bi jo držal v naročju in jo kengurujčkal. Takrat mi je medicinska sestra rekla, da gre po adaptirano mleko in da jo bomo nahranili po cevki,'' je pojasnil oče in dodal, da ga je medicinska sestra vprašala, ali želi 'dojiti' svojo hčerko. Glede na to, da je velik šaljivec,  je takoj privolil.

Nedolgo zatem je imel očka na sebi plastično zaščito za bradavice in bil je pripet na cevke ter brizgalko. Objel je svojo hčerko in ona je začela sesati. ''Nikoli nisem 'dojil', niti nisem pomislil na to, da bom kdaj 'dojil'. Občutil sem povezanost še isti trenutek, ko sem videl deklico, in upam, da sem ji pomagal, da se navadi na dojenje.'' Medicinsko osebje ga je razglasilo za heroja.

Nekateri so na družbenem omrežju to dejanje kritizirali, drugi so mu čestitali. Kakšno pa je vaše mnenje?

Mamino mleko je najboljša hrana za dojenčka, toda takrat je očka malce zapostavljen, saj se med mamo in dojenčkom prav zaradi dojenja splete posebna vez. Kako lahko očka pomaga? Kaj naj stori, da se bo otrok navezal tudi na njega?

- Podpirajte partnerico pri dojenju in ji stojte ob strani.

- Medtem ko ona doji, se vi lahko lotite hišnih opravil. Pomagajte ji, če le imate čas.

- Prinesite ji kozarec vode, ji podložite roko z blazino.

- Podiranje kupčka pa naj bo vaša domena.

- Potrudite se, da ste čim več ob dojenčku. Masirajte ga, kopajte, mu berite … vzpostavite pristen odnos z njim.

- Ko se vrnete iz službe, pojdite ''vozičkat'' ali pa se z dojenčkom odpravite po nakupih.

- Če je slabo vreme, se z dojenčkom zabavajte na tleh dnevne ali otroške sobe. Preživite čim več časa sami z njim in tako boste postali bolj samozavestni. Verjeli boste v to, da ste dober oče.

- Prav tako lahko otroka nahranite po steklenički z materinim mlekom. To nalogo lahko recimo prevzamete ponoči, da si novopečena mamica malce odpočije.

Razkrivamo, kakšen oče je Luka Jezeršek