Plesni studio iz San Diega GroovaRoo Dance uči funky ples, medtem ko plesalec nosi dojenčka v kengurujčku. Navdušen očka je pred časom na svojem Facebooku objavil, kako uživa v plesu s svojim otročkom, in posnetek se je začel širiti po spletu.

''Za skupino očkov, ki trdijo, da ne znajo plesati, ampak so plesali in peli in se gibali, da bi pokazali mamam, koliko jih cenijo,'' je zapisano zraven posnetka, dodan je komentar, da je to največja ljubezen na svetu. Očki so ves čas pazili na dojenčkove glavice, na koncu pa lahko na posnetku vidimo, da se jim pri zabavi pridružijo tudi mame.

Mlada mama Brandie je storila nekaj, kar je bilo včasih povsem normalno, danes pa je pravi družbeni eksperiment.

Postali ste očka in zdaj je čas, da to vlogo tudi dejansko prevzamete. Otrok je doma, njegova mamica pa potrebuje vašo pomoč, da sčasoma ne bo izgorela. Kako ji pravzaprav lahko pomagate?

Hišna opravila

Ne bo vas kap, če boste kdaj pa kdaj tudi vi prijeli v roke sesalnik ali krpo in počistili stanovanje. Prav tako se lahko odpravite v trgovino in kupite vse, kar vam je naročila žena, vse, kar potrebujete za dojenčka. Če se ne boste znašli med policami, prosite prodajalko za pomoč. Nič nenavadnega ni, če boste namesto utrujene mamice vklopili pralni stroj in obesili perilo. Če znate likati, pa ste tako ali tako najboljši na svetu!

Vstajanje ponoči

Dojenček se ponoči pogosto zbuja, in če ni vedno lačen, lahko utrujeni mamici priskočite na pomoč vsaj tiste dni, ko vam ni treba vstati zgodaj zjutraj zaradi službe. Tudi v vašem naročju se bo otrok počutil varnega, in zagotovo vam ga bo uspelo uspavati, samo poskusiti morate.

Hranjenje dojenčka

Če otrok pije adaptirano mleko, naj vas partnerica nauči, kako se ga pripravi. Medtem ko vi hranite dojenčka, si lahko ona vzame čas zase, se oprha, prebere revijo, skoči v trgovino, na sprehod ipd. Ko otrok že uživa gosto hrano, se naučite pripravljati kašice tudi vi. Ni tako težko, pobrskajte po kuharicah, svetovnem spletu, forumih ali pa vprašajte babico za odličen recept.

Uspavanje

Če otrok dejansko ne zaspi med dojenjem, tudi tu lahko priskočite na pomoč. Poiščite način, kako bo vaš naslednik čim prej utonil v san. Mogoče ga bo uspavalo vaše petje, mogoče branje pravljice, držanje za roko, bodite vztrajni in sčasoma boste en dva tri brez solz pospremili v sanje svojega malčka.

Sprehod

Svež zrak bo koristil tako vam kot tudi otroku, medtem pa se bo utrujena mamica spočila in naredila nekaj zase. Ko pridete iz službe, se odpravite na daljši sprehod z vozičkom, s sabo pa ne pozabite vzeti hrane, pijače, igračk, rezervnih oblačil, robčkov in pleničk.
In če že počnete vse to in še več, ste tako ali tako lahko vzor mnogim novopečenim očkom.