dominvrt

Pri 40 letih prezgodaj rodila Vida

PORODNE ZGODBE
0
17.12.2018, 6:49

Pri 39. letih sem znova zanosila. Čeprav nisva načrtovala. Pozno sva se spoznala. Jaz sem bila stara 36, on 45 let. Bila sva zaljubljena, ljubila sva se. Ampak beseda ni nikoli nanesla na otroke. Dokler se ni zgodilo ... Dvakrat!

Pri 40 letih prezgodaj rodila Vida

Nekega septembra mi je nosečniški test pokazal plusek. Nisem mogla verjeti svojim očem. Noseča sem! Kako? Pa saj sva pazila! Novico je sprejel presenečen, vendar vesel.

Maja sva dobila prelepo punčko Zaro. Takrat sem jih štela 38. Da, ko sem prvič rodila, sem bila stara 38!

Preberite še: Dalila je ob rojstvu tehtala manj kot 800 gramov

Prepričana sem bila, da bo edinka. Moja sestra ima tri otroke, tako da ji družbe ne bi manjkalo. A izteklo se je drugače. Spet nepričakovano. Zara še ni bila stara dve leti, ko sem decembra znova ugledala plusek.

Druga nosečnost je potekala brez zapletov. Imela sem sicer nosečniško sladkorno, a vse sem uravnavala s pravilno prehrano.

V osmem mesecu pa sem nenadoma zakrvavela. Ustrašila sem se, da ni kaj narobe. Namreč, nisem bila več tako mlada, takrat sem že dopolnila 40 let. Strahoma sem se odpravila na pregled, kjer pa je ginekologinja na srečo ugotovila, da je vse v redu. Pomirila me je z besedami: "Telo se pripravlja na porod. Otroček se dobro počuti, utrip je lepo slišen, lepo se premika in raste."

Natanko 14 dni pred predvidenim datumom poroda pa sem začutila šibke krče na hrbtu, zadaj, v hrbtenici. Bolečina je postajala vse hujša. Odpravila sva se v porodnišnico. Tudi tokrat v najbližjo, novomeško.

Po pregledu so me takoj sprejeli v porodno sobo. Popadki so bili že na sedem minut, odprta sem bila pet centimetrov. V porodni sobi mi je hitro odtekla voda. Takoj so mi dali antibiotik zaradi pozitivnega brisa na streptokok B.

Nato se je vse dogajalo s svetlobno hitrostjo. Vsaj tako se mi je zdelo. Popadki so bili vse močnejši in pogostejši, zato sem prosila za protibolečinska zdravila. Dali so mi jih, ampak niso imeli časa prijeti. Mojemu sinku se je namreč zelo mudilo na svet. Rodil se je v uri in pol po sprejemu v porodno sobo.

Ljubezen med mamico in dojenčkom največkrat vzklije takoj po porodu.
Ljubezen med mamico in dojenčkom največkrat vzklije takoj po porodu./ FOTO: Thinkstock

Za fantka je bil majhen, so mi rekli. Tehtal je 2870 gramov in meril 49 centimetrov. A bil je zdrav in ... najlepši. Z jamico v bradici, po očku. Ker je za novorojenčka zelo neznačilno zvedavo gledal, sva ga poimenovala Vid.

Ime: če se mamica in očka ne strinjata, sledi ...

Po porodu sva se odločila, da bova doplačala, da sem bila lahko sama v sobi. Tako so bili obiski Zare in njega še bolj intimni, povezovalni in družinski. Takoj smo vzljubili drug drugega in še vedno se imamo radi.

Občutek družinske ljubezni je najtoplejši in najlepši. Ne zamenjam ga za nič na svetu.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Dobra noč za liberalce, Zelene in evroskeptike, a ...
Honda (še) zaupa Lorenzu: 'Imel je veliko smole, ...
Očka Enrique Iglesias izvajal norčije pred ...
Špelin odziv na poplavo kritik: Ni vse tako, kot ...
Za boljšo prebavo, manj kilogramov in sijočo kožo
Preprosta pomladna jed iz pečice
Vojvodinji obožujeta najbolj trendi čevlje tega ...
Umazana igra! Komisarji Rogliča ovirali namerno?
Rodila prvega otroka
Previdno: Račun v restavraciji znašal 836 evrov
Delovna akcija: Takšno je stanovanje družine ...
Tako boste osrečili otroka!