Zaradi dojenja šestmesečnega sina nisem imela menstruacije, zato nisem vedela, koliko časa sem noseča.

Nosečniški test sem opravila po telefonskem priporočilu medicinske sestre. Namreč, zaradi rahlih krčev in občutka napihnjenosti sem se naročila pri ginekologinji. Na moje veliko presenečenje je bil pozitiven.

Preberite še: Kdaj in kako narediti nosečniški test

Na prvem ultrazvoku se je izkazalo, da sem noseča že več kot dva meseca! Hitro sem se dogovorila za test nuhalne svetline, saj se je čas zanj iztekal in bi lahko bilo prepozno.

Nosečniški test

Nosečnost me je presenetila, se spominja bralka. (Foto: Profimedia)

Koliko smeha je bilo na ta račun. Jaz sem bila namreč precej glasna, ko je bilo govora o ženskah, ki "do ne vem kdaj" ne vedo, da so noseče. Najbolj mi je bilo čudno, da ene rodijo, pa sploh ne vedo, da pod srcem nosijo otroka.

Nisem želela vedeti spola

Bila sem zdrava nosečnica. Sicer sem imela nosečniško sladkorno, a sem jo lepo uravnavala s hrano. Otroček v meni se je lepo razvijal in na morfologiji me je ginekologinja vprašala, ali želim izvedeti spol. Dejala sem, da ne, naj bo presenečenje.

Zadnji mesec pred predvidenim datumom poroda sem veselo gnezdila in uživala na porodniški. Mlajšega sinčka sem imela kar doma, saj zanj med letom nisem dobila vrtca. Skupaj sva uživala in se veselila novega člana.

Boleč porod

Dan D je nastopil teden dni pred predvidenim datumom poroda, ravno ko sem napolnila torbo za v porodnišnico.

Porod je bil zame zelo boleč. Doma mi je odtekla voda in ob prihodu v novomeško porodnišnico se ni še nič dogajalo. Noč sem preživela pri njih in zjutraj sem se počasi začela odpirati. Da bi vse skupaj pospešili, so mi dali umetne popadke.

Sicer so mi dajali protibolečinska sredstva, a vseeno je zelo bolelo. Po ogromno predihanih popadkih so mi zdravnica, babica in medicinske sestre s pritiskom na trebuh pomagale potisniti hčerkico na svet. 

Porod je vse skupaj trajal 25 ur. Ure štejem od trenutka, ko mi je doma odtekla voda, do trenutka, ko sem v rokah držala malo štručko. Našo punco, ki je vstopila v naša življenja. Hvaležna in vesela sem.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.