Do tretjega meseca sem imela grozne slabosti, proti koncu pa zgago, nespečnost, skratka nosečnosti nimam v najlepšem spominu, veliko raje bi ponovila porod kot pa nosečnost. Imam pa super izkušnje s porodnišnico Ljubljana!

Moj prvorojenec je rojen osem dni čez rok. Sem ga prepričevala, naj že pride, ker bo, če bo čakal do miklavža, vedno dobil samo eno darilo. Pa ga ni prepričalo, si je vzel čas, ki ga je potreboval. 7. 12. sva se z možem odločila, da bova šla v center Ljubljane pogledat lučke, saj sem predvidevala, da drugače v tistem letu to ne bo mogoče, sem si pa tega zelo želela. Po sprehodu skozi center me je mož odpeljal domov, sam pa odšel v pisarno, saj je rekel, da mora še nekaj dela dokončati.

Če tudi vas doma razveseljujejo navihanci in želite anonimno deliti z nami ter našimi bralci svojo porodno izkušnjo, vas prosimo, da nam jo pošljete na elektronski naslov urednistvo@bibaleze.si ali skupaj z zasebnim sporočilom na Facebooku Bibaleze.si.

Želela sem si hiter porod ...

Odpravila sem se spat in vsake toliko začutila zbadanje v trebuhu. Ker so bili popadki vse pogostejši, sem okoli polnoči poklicala moža, naj pride domov, ker imam občutek, da bo treba v porodnišnico. Okoli enih ponoči sem bila sprejeta v porodnišnico, uredili so 'papirologijo', EKG, klistir in okoli treh ponoči sem bila končno v porodni.

PREBERITE ŠE: ''Zaradi težav že pred prvo nosečnostjo tudi v drugo ni šlo zlahka. Po 10 letih sem končno zanosila. Tu pa se je zapletlo ...'' nam je zaupala in dodala, da se je to zgodilo, ker je imela test PAP pozitiven. Načrtovali so celo, da ji plod z maternico odstranijo ...

Želela sem si hiter porod in ves čas mislila, naj bo hitro mimo, ampak po dveh urah sem bila odprta samo en ali dva centimetra več kot ob prihodu (nisem več prepričana, ampak mislim, da sem bila odprta samo tri centimetre, popadki so bili na štiri minute). Takrat sem si sama pri sebi rekla, da tega ne morem nadzorovati, in če bom v porodni sobi do večera, pa bom. In sem sprejela in se prepustila.

Novorojenček

(fotografija je simbolična) (Foto: Profimedia)

Popoln fantiček

Sicer sem potem dobila še umetne popadke, vendar mislim, da je bila moja zavestna odločitev, da se prepustim toku, glavni razlog, da sem že približno 15 minut pred sedmo uro držala v rokah mojega malega 'bajska', velikega 55 cm in težkega 4450 g. Nekako sem vedela, da bo fant, čeprav mi na ultrazvoku tega nikoli niso potrdili, saj je bil vedno v takem položaju, da je 'zakrival'.

PREBERITE ŠE: ''Malo pred eno ponoči nisem več zdržala in sem vljudno povprašala, ali lahko pokličem moža. Babica me je pogledala, saj sem bila odprta komaj za dodatnega pol centimetra. Ko je videla, da me že precej boli in da je moj bolečinski prag na žalost kar nizek, mi je predlagala epiduralno analgezijo, ker po njeno samo z ultivo ne bi šlo.'' 

Čeprav sem se bala, da mi otrok ne bo všeč, saj so se mi zdeli drugi novorojenčki kot vesoljčki, pa še krvav in sluzast naj bi bil, se mi je zdel čudovit. Nisem se mogla načuditi, kako popoln je. Spomnim se še, da sem moža spraševala, ali misli, da nama ga bodo res pustili vzeti s seboj. Nisem se zdela sama sebi dovolj pripravljena, da poskrbim zanj ...

PREBERITE ŠE: Kdo je lahko ob porodu ob vas, koliko stane prisotnost, kje v Sloveniji lahko rodite v vodi, koliko - če sploh - je treba plačati za epiduralno, ali lahko očka prespi v porodnišnici ... Za vas smo zbrali odgovore na vprašanja, ki jih išče vsaka bodoča mamica. Na enem mestu.