Nosečnica in partner

(Foto: Profimedia)

Bralka nam je zaupala:

''Videla sem, da objavljate porodne zgodbe. Moja je povsem podobna ostalim, ampak je bila nosečnost drugačna. Otroka sva si oba zelo želela in 'mučila' sva se nekaj mesecev, preden sem zanosila. Bilo mi je slabo. Slabo ves dan. Bruhala sem, shujšala. Vse nosečnice so vesele, jaz sem bila zamorjena. Iz dneva v dan me je bilo bolj strah, da bom splavila. Ves čas mi je bilo slabo ... Ne vem, kako je partner sploh zdržal z mano.

In ker me je bilo res strah, da bom otročka izgubila, sem nosečnost skrivala. Nosila sem prevelika oblačila, komaj funkcionirala. Prijateljem, sorodnikom sem se izogibala. Vedno sem imela kakšen izgovor. Na Instagramu nisem več objavljala fotografij. Partner je tudi bil tiho. Oba je bilo strah. Bila sva v paniki, ampak sva zdržala do devetega meseca.

Rojevala sem dva dneva. Popadki so bili boleči, kaj takšnega še nisem izkusila.V 41. tednu nosečnosti sem rodila zdravega fantka, ki je bil težek pet kilogramov. Še vedno mislim, da je bil to razlog, da mi je bilo tako slabo. Res je bil velikan.

Iz porodnišnice sem objavila fotografijo na Instagramu in vsi so nama čestitali. Nihče nama ni zameril, da sva nosečnost prikrila.''

Porod je za žensko izjemen dogodek, nabit s čustvi. Ne samo da porodnica doživlja nekaj novega, nekaj nepozabnega, ob njej je tudi spremljevalec, po navadi partner, ki jo drži za roko in vse skupaj izkuša z njo. Da bodo vsi ti trenutki za vedno zabeleženi in zbrani na enem mestu, vas vabimo, da nam pošljete opis svoje porodne zgodbe.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.