Rodila Marka

(Foto: osebni arhiv)

Nosečniška hipertenzija

Ko sem hodila na preglede med nosečnostjo, sem ves čas imela povišan krvni pritisk ter močno otekle prste na rokah. Bila sem primer za v porodnišnico, vendar mi je ginekolog vsakič, ko sem bila na pregledu, dejal, da naslednjič me pa zagotovo pošlje predčasno v porodnišnico. Tako je minilo kar nekaj mesecev, torbo za v porodnišnico sem imela 'spakirano' že v petem mesecu nosečnosti. Odpovedala sem se soli, sladkorju, maščobam …

PREBERITE ŠE: Bralka Bibaleze.si nam je zaupala, da se je za drugo nosečnost odločila po 11 letih. Z možem sta bila še mlada, polna energije in bila sta pripravljena, da v svoje življenje sprejmeta še eno majhno bitje, ki ga bosta ljubila z vso močjo.

Ko narava poskrbi za predčasni porod ...

Na začetku devetega meseca mi je ponoči začela odtekati plodovnica, brez popadkov. To je bil znak, da je moj otročiček v stiski in potrebno mu je bilo pomagati. Osebje se je zelo trudilo, da so moj porod pospešili. Na vsakih osem ur sem dobila tabletko za odpiranje materničnega vratu ter umetne popadke. Babice so mi nosile hrano vse od zajtrka do večerje, če sem odmislila, da sem v bistvu na misiji porodne postelje, bi lahko rekla, da sem imela "all inclusive" ponudbo.

PREBERITE ŠE: Bralka Bibaleze.si nam je poslala opis svoje nepozabne porodne izkušnje. Rodila je deklico, in čeprav ni slišala tipičnega joka v porodni sobi, se je vse srečno končalo.

Potem smo čakali, čakali, čakali ... Dva dneva in pol sem preležala v porodni sobi, poslušala krike drugih porodnic, vse od popadkov, faze potiskanja ter seveda srečnega joka novorojencev. Lahko rečem, da sem skupaj z njimi podoživljala njihove muke, bolečine ter srečo ob rojstvu. Vsakič sem se vprašala, kdaj bova pa midva na vrsti. On pa je veselo brcal in sploh se mu ni mudilo.

Porod s carskim rezom

Ker moj angelček ni hotel priti na svet po naravni poti, so se zdravniki odločili za carski rez. Najbolj nestrpni trenutki, ki sem jih kdajkoli doživljala. Spomnim se, da sem vsa drgetala od mrazu, od pričakovanja ter od čakanja na njegov jok. Zdi se mi, da je trajalo celo večnost, preden sem zaslišala njegov jok, tudi polulal se je takoj. Kmalu za tem sem dobila svoj prvi obisk. Prišel me je obiskat moj sin Mark. Ne mine niti dan, da se ne bi spominjala njegovega rojstva. Vse je kot včeraj.

Porod je za žensko izjemen dogodek, nabit s čustvi. Ne samo da porodnica doživlja nekaj novega, nekaj nepozabnega, ob njej je tudi spremljevalec, po navadi partner, ki jo drži za roko in vse skupaj izkuša z njo. Da bodo vsi ti trenutki za vedno zabeleženi in zbrani na enem mestu, vas vabimo, da nam pošljete opis svoje porodne zgodbe.