Nasveti, kako po porodu ostati lepi

O materinski vlogi sanja vsaka ženska, toda neprespane noči, nenehno dojenje … pustijo svoje posledice. Marsikatera žal nima več časa zase in za svoj videz. Da boste vseeno ostali prečudoviti, hkrati pa vam bo udobno, vam ponujamo nekaj nasvetov. 

Top oblačila, ki ne potrebujejo likanja

Izbirajte le oblačila, ki ne potrebujejo likanja. Poskrbite, da si pred porodom napolnite omaro z udobnimi oblačili, ki se jih en dva tri opere. Trenirke so zakon, če so čiste in ustrezne velikosti in seveda temnejše barve.

Ne odrecite se lepim majicam, če dojite. Idealne so takšne z naramnicami, zadrgo ali gumbi, saj jih lahko hitro odprete in nahranite otročka. V njih boste videti lepo, hkrati pa vam bo udobno. Ne pozabite na praktičen nedrček za dojenje. Pri roki imejte vedno tetra pleničko, s katero boste preprečili, da dojenček bruhne naravnost na vašo bluzo.

Recite 'ne' otroški torbi!

Seveda imate lahko vse stvari za dojenčka pospravljene v večji ženski torbi. Če ne obožujete pisanih torb z račkami ali medvedki, je nasvet preprost – izberite enobarvno s številnimi žepi, v katere boste lahko pospravili stekleničko, plenice, kremo …

Hujšajte postopoma

Končno ste rodili in vidite svoja stopala, jupi. Toda to ne pomeni, da boste lahko zlezli v stare hlače. Sprijaznite se, da imate še nekaj kilogramov odveč in počutili se boste bolje. Hujšajte postopoma in na zdrav način. Najprej pa se absolutno odločite za raztegljiva oblačila, v katerih vam ne bo nerodno.

Moderni čevlji so tudi za mame

Res ne boste vedno mogli nositi čevljev s peto, ker vam bo hoja po stopnicah z otrokom v naročju povzročala težave. Vseeno pa lahko obujete lepe balerinke, sandale, superge, ni se vam treba odreči modernemu obuvalu. Če vseeno vztrajate pri petkah, si omislite takšne z debelejšo ali nižjo peto.

Kar pa je najpomembnejše – poglejte se v ogledalo in si recite čarobne besede: ''Lepa sem!''