Kristen Sullivan je na Instagramu objavila fotografijo, posneto tri dni pred rojstvom drugega otroka, in jo primerjala s fotografijo, posneto tri tedne po porodu. Zraven pa je podala pomembno sporočilo: ''Objavila sem jo zato, da pokažem mamam, da včasih ni pomembno, ali ste vitki, ali jeste ustrezno, ali ste telovadili med nosečnostjo, ker včasih vaše telo raste na način, ki vam preprosto ne dopušča, da si 'opomorete' v treh tednih. Počutim se tako, kot da bi ves čas gledala novopečene mame, ki objavljajo svoje neverjetne poporodne fotografije, enajst dni po porodu, dva tedna po porodu itd. In čeprav je to super za njih, za mnoge druge mame to preprosto ni realno.''

Kristen je opazila pri sebi, da ima diastazo rektusov, razmik trebušne stene. To se zgodi pri mnogih ženskah in zaradi tega je recimo Kristen nosila poporodni steznik. ''No, med drugim dajem svojemu telesu priložnost, da diha. Ste videli, kako se je moj trebuh raztegnil?! Ne obstaja tekmovanje za okrevanje mamic. Tudi me bomo prišle do tja. Preprosto mislim, da je zadnje čase zelo veliko fotografij, ki prikazujejo samo fit mame, ki imajo raven trebuh dva tedna po porodu in so videti popolne v bikiniju. Super za njih in jih tudi podpiram pri tem. Ampak druga polovica mam ne okreva tako enostavno in želela sem pokazati, da je tudi ta druga polovica popolnoma normalna in popolna. Namesto tega, da nas skrbi, kako vrniti postavo nazaj takoj po porodu, se moramo osredotočiti na preživljanje dragocenega časa, 'cartanje' z našimi neverjetnimi dojenčki, ki smo jih ustvarile z našimi telesi v devetih mesecih,'' je še pojasnila.

Mel Rymill je na svojem Facebooku objavila fotografijo, ki jo je posnela po porodu. Z njo je želela pokazati, da ne bo podlegla pričakovanjem okolice, da mora izgubiti kilograme.