Bibica nam je povedala, da so se popadki začeli nepričakovano. Še nekaj dni je bilo do predvidenega datuma poroda, zato je bila tiste dni zelo aktivna. Želela je izkoristiti čas s prvorojencem, zato sta se potepala vsepovsod. Obredla sta bližnje hribe in doline, tu pa tam sta se ustavila tudi na kakšnem igrišču. Mož je bil odsoten, ker je odšel na pot v tujino. Želel je kupiti avtomobil, v katerem bi se lahko peljala vsa družina. Do zdaj so imeli zelo majhen avtomobil in nista si predstavljala, kako bi poleti prišli z vso prtljago do Nerezin.

Novorojenček

(Foto: Pixabay)

Ob 12.37 rodila Zaliko!

''Popadki so se začeli popoldne … Mislila sem, da me le nekaj črviči, ker sem pred tem jedla češnje. Ker niso bili tako pogosti, sem poklicala svoje starše, da pridejo pazit sina. Nato sva se z očetom odločila, da se kar peš odpraviva do porodnišnice. Mogoče malce nenavadna odločitev, ampak mislila sem si, da bom tako hitreje rodila. No, ni bilo tako lahko priti do tja. Vmes sem se ustavljala, počepnila in predihavala popadke. Še dobro, da se je oče tako dobro držal. Sem mu pa res popestrila življenje … Ne predstavljam si, kaj so si mislili mimoidoči, kaj se dogaja z mano. Ampak ja, uspelo mi je priti do porodnišnice,'' nam je zaupala.

Rodila kar pred porodnišnico

V porodnišnici

V porodnišnici so jo takoj sprejeli, oče se je poslovil in ostala je sama. Čeprav je načrtovala, da bo med rojevanjem ob njej mož, je bilo to takrat nemogoče, saj je bil kilometre in kilometre daleč. Rojevala je kar osem ur in na koncu je v naročje stisnila hčerko. Še dobro, da sta se z možem že prej odločila, kako ji bosta dala ime – Maja. In že na začetku je vedela, da bo zelo trmast otrok – že v prvih urah se je nekaj zmrdovala in izmišljevala. Tipična bikica!

''Končno je prispel tudi mož in odločila sva se, da bosta skupaj s sinom prišla pogledat Majo. Skozi steklena vrata sem jima jo pokazala, notri nista šla, ker je bil sin prehlajen. Nisva hotela tvegati, vseeno je bila Maja novorojenček. Oba sta bila čisto raznežena. Maja je bila res srčkana, prava deklica.''

Potem je šla do okna v sobi in ji je mož potrobil iz njihove nove limuzine. Sta si mislila, da je to v čast njune lepotičke. Obljubila sta si, da ji bosta za 18. rojstni dan kupila prav tako mini avtomobil.

Končno doma

Komaj je čakala, da prideta domov, pogrešala je sina in želela je, da se vsi skupaj stiskajo na veliki zakonski postelji. Predstavljala si je idilične prve dni, ki seveda niso bili tako popolni, saj je Maja ves čas jokala, ker je imela krče. Najhujše je za njimi, vesela je, da se bratec in sestrica odlično razumeta. Tudi sama se dobro počuti in dejansko že razmišlja o tretjem otroku.

Delite svojo porodno izkušnjo in po možnosti pošljite tudi fotografije na bibaleze@pop-tv.si.