Lytina Kaur

(Foto: You Tube)

Pri 17. letih so zdravniki ugotovili, da ima Lytina Kaur levkemijo in da nikoli ne bo mogla roditi. Prestala je šestmesečno kemoterapijo, presadili so ji tudi kostni mozeg. ''Ko sem imela transplatacijo, so mi povedali, da zaradi levkemije ne bom mogla imeti otrok,'' je zaupala novinarju Nottingham Posta. ''Razmišljala sem, da bom o tem premislila, ko bom prečkala ta most in takrat sem bila še zelo mlada. Toda, ko sem se poročila pri 23 letih, je bilo to srce parajoče.''

Ko sta šla z možem spet skozi postopek umetne oploditve, je izvedela, da je zanosila po naravni poti. Lytina je leta 2015 rodila hčerko Kiran, dva meseca kasneje pa ji je nadomestna mama v Indiji rodila še dvojčici Kajal in Kavito. Junija 2016 je rodila še Kiyaro v Queen's Medical Centru in tudi tokrat je zanosila po naravni poti.

Tako je Lytina po 17 splavih v 11 mesecih dobila štiri hčerke.

''Ne obstajajo besede, ki bi lahko opisale starševski strah pred prezgodnjim porodom. Mislim, da je to nekaj, o čemer večina staršev ne govori. To je trpljenje, s katerim se starši soočajo v tišini. Dobro je vedeti, da gredo tudi drugi skozi takšne situacije in da niste sami,'' je napisala Tabitha Jacobsen, ki je rodila sina v 27. tednu nosečnosti.