Ko Reillya Stephensona niso povabili na niti eno otroško zabavo, se je očetu trgalo srce na koščke. Odločil se je, da spregovori o tem na glas, zato je napisal sporočilo, ki se je hitro razširilo po svetovnem spletu. Naslovil ga je na svoje prijatelje:

''Moj sin Reilly ima avtizem in ne prekleto gobavost. On je star šest let in moji tako imenovani prijatelji, ki tudi imajo otroke, organizirajo zabave. Niti eden ga ni povabil, prekleto, niti eden. Si sploh predstavljate, kako je to boleče?''

Mama Christine ima blog The Life of Reality, na katerem piše o sinovih vsakodnevnih bitkah. Hkrati želi dati do znanja, da družine z avtistom absolutno niso popolnoma same. Njun cilj je, da bi ljudje čim manj kritizirali in bili brez predsodkov.

Za starše z avtistom je zelo boleče, ko so priče družbeni diskriminaciji, toda Shane upa, da bodo njegovi prijatelji pomagali, da se otrok ne bo počutil tako izključeno. Christine in Shane menita, da lahko zavrneta vabilo, če mislita, da se Reilly ne bo počutil dobro na zabavi, toda pomembna je gesta. Pravzaprav Shanovi prijatelji niti niso razmišljali o možnosti, da malega Reillya povabijo na zabave. V svojem sporočilu je Shane še zapisal, da ne želi, da prijatelji zdaj povabijo njegovega sina, ker se slabo počutijo: ''Samo da veste, v prihodnje se ni treba truditi. On ni nadomestna misel, ona je vsaka moja misel.''

Očkovo sporočilo je naletelo na velik odziv na družbenih omrežjih in mnogi so ga podprli.

Ljubeč oče in odličen fotograf Thimothy Archibald je v objektiv ujel avtističnega sina. Prikazal je, kaj vse počne, in čeprav je nameraval narediti preproste fotografije, se v njih skriva mnogo več. Naučil se je zelo veliko o sinu, stopil je v njegov posebni svet, fotografiranje pa ju je celo še dodatno povezalo.