Eirianni Martins so ob rojstvu dali le 17 odstotkov možnosti, da bo preživela noč. Tehtala je le 368 gramov in bila na robu preživetja in nihče ji ni dajal srečnega konca. Toda po 140 dneh, ki jih je preživela na oddelku za intenzivno nego, jo lahko mamica Entian končno drži v naročju, jo hrani in tudi odpelje domov.

Ta novica je prišla na dan le nekaj dni zatem, ko so objavili rezultate raziskave, ki je potrdila, da vse več prezgodaj rojenih otrok preživi kljub slabim napovedim. Vzrok za to je terapija s steroidi, ki jo dobi vse več žensk, ki imajo rizično nosečnost.
Entian je vedela, da ji bodo morali sprožiti porod. Med nosečnostjo je imela preeklampsijo, komplikacije, ki so se pojavile zaradi visokega krvnega pritiska, težav z ledvicami. Zdravniki so ji zaradi tega priporočali, da rodi pred predvidenim datumom poroda, toda po 30. tednu nosečnosti, na kar je bila Entian pripravljena.

''En zdravnik je prišel in rekel, da gremo danes v porodno, da kliče moža, da to opravijo,'' se je Entian spomnila trenutka, ko je izvedela, da mora nujno na carski rez. To se je zgodilo sedem tednov prej, preden je bil porod načrtovan, januarja 2017. ''Mislila sem, da sem se pripravila, ampak ko sem jo videla v inkubatorju, se mi je zlomilo srce.''

Starši se je dolgo niso smeli dotakniti, ker je imela mikro tanko kožo in bi jo lahko z enim samim dotikom poškodovali. Danes je mala Eirianni videti kot drugi dojenčki, normalno pije mleko po steklenički in radovedno opazuje okolico. ''To je čudež, pravi blagoslov. Srečna sem, ker sva obe dobro, to je bila prava bitka.''

V Vietnamu so odkrili dvojčka, ki imata različna očeta. Gre za izjemno redek primer, odkrili pa so ga, ko so na dvojčkih zaradi izjemne razlike v njunem videzu opravili genetske teste. Primer je presenetil celo zdravnike.