novorojenček

(fotografija je simbolična) (Foto: Thinkstock)

Kot je povedal profesor Le Dinh Luong iz laboratorija za preizkuse DNK v Hanoju, so testi pokazali, da imata dvojčka različna očeta. "To je redek primer, ne le za Vietnam, temveč za ves svet," je ob tem za francosko tiskovno agencijo AFP poudaril profesor.

Do takšnega redkega pojava lahko pride, če dve jajčeci matere med ločenima spolnima odnosoma, a med istim ciklom ovulacije, oplodi sperma dveh moških.

Po poročanju vietnamskega časnika Tuoi Tre je genetsko testiranje izjemnih dvojčkov terjal soprog njune matere, saj je želel ugotoviti, ali je res njun oče oz. oče obeh. K temu naj bi ga nagovorili njegovi sorodniki, saj je eden izmed otrok izgledal zelo drugače od njega in od svojega dvojčka.

Genetski testi so pokazali, da je soprog v sorodu le z enim otrokom. Potrdili so tudi, da je biološka mati obeh njegova soproga, s čimer so ovrgli pomisleke, da je morda prišlo do zamenjave otrok v porodnišnici.

Po poročanju portala Dan Tri sta trenutno kakih dve leti stara dvojčka istega spola - ni jasno, ali gre za dečka ali deklici, rojena na isti dan z nekajurno razliko. Izgledala naj bi povsem drugače.

O primeru dvojčkov z različnima očetoma so lani poročali tudi iz ZDA. Tudi tam so pojav potrdili z genetskimi testi, ki jih je odredilo sodišče, ker njun domnevni oče ni želel plačevati preživnine. Testi so pokazali, da je toženi oče eni dvojčici in sodišče je razsodilo, da mora zanjo plačevati preživnino.