Natalie je imela občutek, da bo njen otrok malce težji, ampak ni vedela, da bo imela prav. Po naravni poti je doma na dan prijokal otroček in mamino reakcijo lahko vidite vsi. Fotografija prikazuje tako presenečenje kot tudi vznemirjenje in ponos, ker je uspela. ''Da, ona je to storila doma, brez pomoči, brez komplikacij,'' je povedala Laura Fifield in dodala: ''Po naravni poti je rodila dečka, težkega 5.05 kg!'' Fotografinja je prepričana, da je mamina reakcija pravzaprav mešanica tega, da je pravkar izvedela otrokov spol, in tega, da se ne more načuditi njegovi velikosti ter teži.

Eden izmed komentarjev na fotografijo se glasi: ''Že od nekdaj govorijo, da je fotografija vredna tisoč besed in to je prekrasno. Kako neverjeten trenutek in čustva na fotografiji in možnost, da se čez leta spomnite točno tega, kako ste se počutili.'' Drugi komentar je: ''Jaz sem zaljubljena v to fotografijo. O moj bog, kako velik dojenček. Čestitam, mami. Uspelo vam je!''

Par se je dolgo časa boril z neplodnostjo, in ko je končno dobil otroka, so ga preplavila čustva. Kako močno je bil ganjen, je ovekovečil poklicni fotograf.