Mehlani Ramirez ima velike oči zaradi sindroma Rieger-Axenfeld. Osebe s to diagnozo imajo imajo nenavadne značilnosti na obrazu, drugačen nosni koren, izbočeno čelo, ploščat sprednji del obraza, primarno pa gre za motnjo oči. Ljudje s tem sindromom imajo veliko razdaljo med očesoma, nimajo zenice na sredini ali pa je šarenica videti kot zenica.  Mala dvoletnica prav zaradi svojih oči privlači pozornost drugih, mamo Karino pa je strah, da bodo slej ko prej začeli zaradi tega grdo govoriti o njej in bo tarča posmeha.

Ismet Kovačević: "Amirju bi se rad še posebej zahvalil, ker moj sin zdaj vidi in lahko hodi v šolo." Hvaležnosti ne more skriti oče fantka Kemala, ki je z Amirjevo pomočjo spregledal. 

Na družbenem omrežju je spregovorila o svojih strahovih o dekličini prihodnosti. ''Vsakič, ko smo zunaj, in neznanec izreče kompliment moji hčerki, kako velike in lepe oči ima, v sebi bijem psihično bitko, ali moram omeniti njen sindrom. Vedno se odločim, da ne spregovorim o njem, se nasmejem in zahvalim. In vedno imam čuden občutek. Samo upam, da bo vedno vedela, kako je prekrasna,'' je zapisala Karina. Strah jo je, ko bo nekega dne deklica začela hoditi v šolo, ali jo bodo takrat zafrkavali zaradi oči. Skrbi jo, da bo začela sovražiti svoje oči. Zaradi tega ji gre pogosto na jok ...  

Gangliodioza: bolezen, ki jo ima Vilijem Julijan

Njena objava je ganila številne in mnoge mame so ji poslale sporočilo tolažbe, podpore. Spoznala je, da svet le ni tako krut, da ima prekrasno deklico, ki je malce drugačna od drugih, ampak zaradi tega nekaj posebnega.