''Naključno sem slišal ženin pogovor s prijateljico. Pogovarjali sta se o spanju otrok v isti postelji. Prijateljica jo je vprašala, kako to, da ne nasprotujem temu in da njej mož tega nikoli ne bi dovolil,'' je napisal David Brinkley. Njegova žena Alora pogosto spi skupaj z njunima otrokoma (dojenčkom in malčkom) in on jo pri tem popolnoma podpira.

Da bi pokazal svoje mnenje o skupnem spanju, je na družbenem omrežju objavil fotografijo, ki je srce parajoča, zraven pa je zapisal: ''Da nekaj razjasnimo. Ne sovražim ničesar, kar mojo ženo naredi za mamo, kakršna je. Nikoli ne bi spregledal njenih čustev do najinih otrok. Ali se moram včasih stiskati v kotu postelje? Da. Ampak, bog pomagaj, ta prizor, otroka v njenem objemu, je preprosto prelep. Alora jima daje občutek ljubljenosti in varnosti.'' Izpostavil je tudi, da so določeni materinski trenutki kratki in da otroci prej ali slej prerastejo 'cartanje' s starši, zato jim ne želi vzeti skupnih sekund. ''Ponosen sem na odločitve, ki jih moja žena sprejme kot mama, vse. Nikoli ji ne bi odvzel teh trenutkov, ki so resnično prekratki za uživanje. Prosim vas, da spoštujete svoje žene kot mame.''

Par se je dolgo časa boril z neplodnostjo, in ko je končno dobil otroka, so ga preplavila čustva. Kako močno je bil ganjen, je ovekovečil poklicni fotograf.