Otrok na igralih

(fotografija je simbolična) (Foto: Profimedia)

 

Mama iz Kalifornije je pristala v zaporu, ker je na dvorišču pustial štiriletnika samega. Sonya Hendren pravi, da je nikoli ni skrbelo, medtem ko se je sin igral sam na igrišču v sklopu njihovega stavbenega kompleksa, ampak kljub temu jo je soseda prijavila. Sonya je bila odvedena v zapor na podlagi obtožbe, da zanemarja in izpostavlja nevarnosti svojega otroka. Kasneje so obtožbe ublažili in je mama pod nadzorom centra za socialno delo, prav tako pa mora imeti otroka ves čas na očeh.

Soseda, ki je poklicala policijo, pravi, da ni želela škodovati družini, toda s hčerko ju je bilo strah, ker je bil deček brez nadzora. ''Mislila sem, da jo bodo samo opozorili in da ga ne bo pustila zunaj več samega,'' je povedala soseda.

Sonya pravi, da je ponosna mama in da svojega sina vzgaja po t. i. svobodnih načelih starševstva. ''Vse bi naredila za njega, dojila sem 28 mesecev, uporabljala bombažne plenice in kot je očitno, sem se izogibala 'helikopter' starševstvu. Vse delam za svojega otroka.''

Enoletna Grace še nikoli ni jedla otroške kašice ali čokolade, saj je njena mama prepričana, da je to dobro za njeno zdravje. Doji jo dvakrat dnevno in deklica je na paleo dieti.