Mama blogerka Britta Eberle je priznala, da je v avtomobilu pozabila hčerko. Skupaj s starši je prišla do prijateljev in vsi skupaj so izstopili iz avtomobila. Pozabili pa so na dveletno Avo, ki je sedela na zadnjem sedežu. Vsi so mislili, da jo je vzel nekdo drug s sabo.

''Oklevala sem glede deljenja svoje zgodbe, ker me je skrbelo, da bom videti kot slaba mama. Ampak potem sem spoznala, da so mnoge mame imele večkrat enak občutek, ampak verjetno tega niso nikomur povedale. Želela sem povedati svojo zgodbo, zato da pokažem s prstom na veliko težavo. Nikoli si nisem mislila, da se bo nekaj takega zgodilo meni, vse dokler se ni tudi zgodilo.

Danes sem pozabila na malo deklico s fotografije in jo v avtomobilu pustila samo ... To je bila majhna napaka, ampak lahko bi trajno vplivala na Avino življenje. Hvala bogu, da smo parkirali na varnem parkirišču. Hvala bogu, da zunaj ni bilo prevroče. Hvala bogu, da je samo kratek čas bila sama. Hvala bogu, ker je že pozabila na vse in nam je oprostila. Ampak minilo bo ogromno časa, preden bom oprostila sama sebi.

Drugače mislim, da sem dobra mama. Danes sem naredila veliko napako in počutim se grozno. Ne obstaja nikakršno opravičilo za to, kar sem naredila. Delček mene ne želi sedaj pisati te zgodbe in jo deliti z vsem svetom. Ampak po drugi strani mislim, da jo moram deliti z vsemi. Moram povedati svetu, kako daleč sem od popolnosti. In moram povedati svetu, če se je to zgodilo meni, se lahko zgodi tudi vam.

Danes sem uspavala svojo deklico. Prebrala sem ji zgodbo za lahko noč, ugasnila luč, se usedla poleg nje, dokler ni zaspala. Začutila sem olajšanje in bila sem srečna. Ves čas smo tako blizu roba, tega se sploh ne zavedamo.

Objemite svojega otroka in oprostite. Oprostite tistim, ki grešijo, četudi ste ta oseba vi sami.''  

Opozorilo!

Otrok nikar zavestno ne puščajte samih v avtomobilu. Četudi spijo in morate vi le za nekaj minut skočiti v trgovino, jih pač zbudite. Vedeti morate - če je temperatura zunaj 35 °C, se ta lahko v stoječem avtomobilu dvigne tudi do 70 °C. Otroku pri zaprtih oknih lahko naraste telesna temperatura, vodo začne izločati iz telesa zelo hitro. Pojavijo se lahko znaki dehidracije, kot so suha, vroča in rdeča koža. Njegovo dihanje postane oteženo, srčni utrip mu naraste in zelo hitro lahko izgubi zavest.

Poglejte si posnetek, na katerem predalnik pade na dvoletnika.