''Dojila bom Belle, dokler bo ona želela. Ne vem, kako dolgo bo to,'' je izjavila mama Denise Sumpter, ki še vedno doji svojo šestletno hčerko Belle in 18-mesečnega sina Beaua.

Deklica išče dojko, ko je utrujena, bolna in se želi 'cartati' z mamo. To se lahko zgodi večkrat dnevno ali samo enkrat, dvakrat tedensko. Denise včasih doji samo Belle, včasih pa v tandemu z njenim mlajšim bratom.

Na družbenih omrežjih je Denise po objavi svoje zgodbo dobila veliko podpore, ker nekateri menijo, da je prekinitev dojenja zasebna zadeva. Toda veliko ljudi jo kritizira, ker menijo, da je takšno dojenje čudno in verjamejo, da škodi deklici.

''Mame, ki dolgo dojijo, pogosto obtožujejo, da to počnejo iz osebnih razlogov. Obstajajo stvari, ki jih jaz dobim zaradi tega – mirna in srečna otroka. Ampak lahko s popolno sigurnostjo rečem, da to počnem zaradi dobrobiti mojih otrok,'' je dejala 44-letna Londončanka, ki je vseeno priznala, da ji bo žal, ko se bo Belle odločila, da preneha z dojenjem, in meni, da bo to kmalu.

Potrdilo za svojo odločitev išče tudi v priporočilu Svetovne zdravstvene organizacije, da se otroka doji dve leti in več, tako dolgo, dokler je to všeč tako mami kot tudi otroku. Pomoč, podporo in nasvete pri dojenju je dobila tudi s strani organizacije La Leche League.

Mama vrgla hčer v mrzlo reko!