''Ko vsaj ne nikoli dojial svojega dojenčka,'' je napisala Maddi Wright na Instagramu. ''Močna izjava in mnogi se ne strinjajo, ampak to je zato ... Tri tedne je minilo, odkar sem prenehala dojiti svojega štirimesečnega otroka in popolnoma sem druga oseba. Boljša mama in boljša žena sem. Imam več energije. Imam več časa za drugega sina. Nežnejša sem do moža.''  

Maddi je dodala, da je ni bilo strah na dan priti s to zgodbo in da uživa v svojih oblačilih, ker ji mleko ne teče vsepovsod in ji ni treba več nositi nedrčka za dojenje. ''Imam možnost, da zapustim hišo, ne da bila nervozna ali bi čutila tesnobo. Spet grem lahko v telovadnico,'' je nadaljevala. Maddi je s svojim priznanjem  želela sporočiti drugim mamam, da imajo možnost izbire.

''Vem, da bom dobila ogromno negativnih komentarjev, ampak želim, da mame vedo, da imajo možnost izbire. Obstaja toliko različnih načinov, da ste mama. Ampak to, kar mnoge mame pozabljajo je, da mora tudi mama biti srečna. Materinstvo je vrglo name bombo in razneslo me je na tisoč koščkov. Testiralo je čisto vsak delček mojega bitja. Mnogokrat sem izgubila samo sebe. Pogosto se nisem prepoznala. Dostikrat sem želela pobegniti in se nikoli več vrniti. Pogosto sem jokala, ampak nisem vedela, zakaj jokam. Pogledala sem svoje telo in komaj sem se prepoznala. In kot vrhunec vsega, sem si pogosto govorila, da sem slaba mama. Ampak danes sem spoznala, zatem ko sem vstala okrog polnoči, pa okrog treh zjutraj, da bi nahranila svojega dojenčka, in nato okrog petih, ko se je zbudil starejši sin, da ne morem biti tako slaba mama. Po približno štirih urah na noč, preživim vsak trenutek s svojima otrokoma, dokler sta budna.''

Nekateri so ji zaploskali, drugi so jo označili za sebično, nesramno in neumno mamo, ki govori nesmiselne stvari, toda Maddi je končno srečna in uživa v materinski vlogi.

27-letna Krechelle Carter je mama šestih otrok in na glas je priznala, da je včasih malce naporno imeti tako veliko družino. Toda vseeno ji več energije vzamejo komentarji in vprašanja 'dobronamernih' tujcev. Na svojem blogu je delila nekaj takšnih izjav.