Chris Allen s Floride je razrezal svojo majico in naredil majhno luknjo. Na prsi si je namestil stekleničko in jo potisnil skozi luknjo na majici. Mala Destiny je takoj z veseljem sprejela stekleničko in očku jo je uspelo nahraniti, medtem ko je bila mama v službi.

Vse skupaj je posnel in izkušnjo delil z drugimi na Facebooku: ''Mamica je morala v službo, zato očka pomaga. Predvidevam, da je kot dojenje, kajne? Mora imeti rada!''

Veliko ljudi se je odzvalo na njegov trik in številnim je dejansko všeč.

Brad je le še eden izmed mnogih očkov, ki mislijo, da sta gospodinjstvo in materinstvo lahki opravili. Splet okoliščin pa ga je pripeljal do tega, da se je moral sam preizkusiti v tej vlogi, in spoznal je, da je to delo pravzaprav težje od njegovega.


Pomoč očka tudi, ko je otrok dojen

Mamino mleko je najboljša hrana za dojenčka, toda takrat je očka malce zapostavljen, saj se med mamo in dojenčkom prav zaradi dojenja splete posebna vez. Kako lahko očka pomaga? Kaj naj stori, da se bo otrok navezal tudi na njega?

Očetje se zavedajo, da je dojenje zelo zdravo za dojenčka, vendar se mnogi ob tem počutijo zapostavljeno. Kaj lahko storite, da se kaj takšnega ne zgodi tudi vam?

- Podpirajte partnerico pri dojenju in ji stojte ob strani.

- Medtem ko ona doji, se vi lahko lotite hišnih opravil. Pomagajte ji, če le imate čas.

- Prinesite ji kozarec vode, ji podložite roko z blazino.

- Podiranje kupčka pa naj bo vaša domena.

- Potrudite se, da ste čim več ob dojenčku. Masirajte ga, kopajte, mu berite … vzpostavite pristen odnos z njim.

- Ko se vrnete iz službe, pojdite ''vozičkat'' ali pa se z dojenčkom odpravite po nakupih.

- Če je slabo vreme, se z dojenčkom zabavajte na tleh dnevne ali otroške sobe. Preživite čim več časa sami z njim, in tako boste postali bolj samozavestni. Verjeli boste v to, da ste dober oče.

- Prav tako lahko otroka nahranite po steklenički z materinim mlekom. To nalogo lahko recimo prevzamete ponoči, da si novopečena mamica malce odpočije.