''Vaš otrok je srečen, ker vas vidi. Ste tudi vi srečni, ker vidite njega?'' je sporočal zapis na vrtčevskih vratih. Podali pa so ga vzgojitelji, ki so želeli, da starši ne uporabljajo mobilnega telefona, ko pridejo po otroka.

Ker tako oblačita otroka, so ju vzgojiteljice okarale!

Nad tem obvestilom je bila mama Juliana Mazurkewicz iz Teksasa izjemno presenečena. V nadaljevanju piše, da so vzgojitelji videli otroke, ki so poskušali pokazati staršem svoje umetnine, vendar so bili le-ti viseli na mobilnem telefonu. Slišali so, da otrok kliče: ''Mama, mama ...'', a le-ta ni slišala svojega otroka.

Po objavi se je usulo veliko komentarjev in še danes se najde kdo, ki poda svoje mnenje. Vse skupaj je več kot 12.000 komentarjev. Nekateri so se strinjali, da morajo ostati telefoni v žepu, drugi so prepričani, da teh nekaj minutk pogovora na telefonu otroku ne škodi, da se drugače ukvarjajo z njim, ko za to napoči ustrezen čas. Tudi Juliana je o sporočilu dobro razmislila.

Kar se je zgodilo v tem vrtcu, je izvedel ves svet!

Polagamo vam na srce, kakovostno preživite čas s svojimi potomci in ugasnite takrat mobilni telefon. Otroci hrepenijo po kakovostnem druženju s starši, njihovi pozornosti in ljubezni. Odrasli žal včasih zaradi hitrega tempa nimajo dovolj časa ali pa celo ne vedo, kako se približati svojim otrokom, in se jim zato poskušajo odkupiti z dragocenimi darili. Toda to ni prava rešitev! Ni toliko pomembno, koliko ur preživite z njimi, temveč da je vaš skupen čas kakovosten. Ko ste skupaj, je pomembno, da ste fizično in psihično res prisotni, da otroku pokažete nove stvari, ga nekaj naučite, da se z njim zabavate, raziskujete …

Otrok, ki redno preživlja urice s svojimi starši, se dokazano počuti varno in ljubljeno. Takšen otrok je odprt, rad govori, sprejema objeme in dotike ter je spontano srečen. Otroci se po navadi ne zavedajo, kaj vse starši počnejo za njih, toda zapomnijo si vse, kar počnete z njimi.

To so našli pri naših otrocih v šoli v naravi!

Načrt, kaj boste počeli, kaj si boste ogledali, sprejmite vsi družinski člani skupaj. Določite del dneva ali dan v tednu, ko boste res skupaj v vseh pogledih. To bo čas, ki bo rezerviran le za lepe dogodke, pustolovščine, avanture, spomine …