Mama Jodie Thomas je medijem zaupala zgodbo o svoji hčerki Sienni Rasul, pri kateri so ugotovili, da je prišlo do sepse. Zdravniki so sumili, da se je to zgodilo tako, da so bakterije okužile ranico na stopalu in se razširile po telesu.

 PREBERITE ŠE: ''Takoj sem končala v operacijski sobi … Prišlo je namreč do poporodne sepse (telo so preplavili mikroorganizmi, bakterije ali glive, obrambni mehanizmi so odpovedali).''

Zaradi okužbe, ki jo je dobila med pomerjanjem čevljev na boso nogo, je deklica preživela pet dni v bolnišnici. Mamica je bila dejansko pretresena, ko so ji zdravniki dejali, da sumijo, da se je to zgodilo pri nakupovanju novih čevljev. Kar nekaj dni po tem je tožila zaradi bolečin, na koncu je celo dobila visoko vročino.

Na koncu so jo operirali ter se borili za njeno življenje. Zgodba ima na srečo lep konec, deklica je začela okrevati. Mamica pravi, da je vedela, da lahko pride do kakšne okužbe, ni pa nikoli slišala, da se to lahko zgodi zaradi pomerjanja novih čevljev na boso nogo do zastrupitve krvi. Njihovo zgodbo je dala v javnost prav zato, ker je želela osvestiti druge starše, da ne storijo česa takšnega. Svetovala jim je, naj imajo vedno s sabo kakšne nogavičke, da preprečijo morebitne okužbe.