Emily Mueller se z možem poklicno ukvarja s čebelarstvom in reševanjem čebel. S fotografijami nosečniškega trebuha je želela prikazati svojo ljubezen do teh dragocenih bitij. ''Čebele predstavljajo življenje in smrt. Imela sem tri spontane splave, tako da so te fotografije posvečene življenju in smrti ter našim otrokom,'' je povedala Emily, ki ji je s pomočjo čebel uspelo premagati bolečino ob izgubi otrok.

Njena dolgoletna prijateljica in fotografinja Kendrah Damis je natančno posnela fotografije. Emily je v roki držala matico. ''Ni bilo preprosto, ampak nisem bila prestrašena. Tu in tam sem morala spoditi kakšno čebelo s svoje roke, in to je to. Vem, da bo večina ljudi gledala fotografije in mislila, da sem nora. Popolnoma razumem to. Pred mnogimi leti je bilo tudi mene strah čebel.'' Vseeno pa fotografiranje ni bilo povsem neboleče, trikrat so jo pičile, pa tudi eno je s svojo roko zmečkala. ''Niti ena me ni pičila namerno, vsakič sem bila kriva jaz, ker sem bila nepozorna.''

Njen otrok ni bil ogrožen, prepričana je, da so čebele nežna bitja, in tako jih je resnično želela približati ljudem, da vidijo, da niso tako strašne.

Ko ima ženska spontani splav, je zanjo in partnerja izguba zelo boleča, a vseeno še vedno ostaja to tabu tema. Zdravnica Jessica Zucker je na Instagramu ustvarila profil I Had a Miscarriage, na katerem lahko ženske delijo svoje izkušnje.