Zoe Foster ima za sabo pozitivno porodno izkušnjo, ampak zaveda se, da marsikatere ženske nimajo takšne sreče kot ona: ''Bilo je neverjetno ... Vem, kako lahko stvari zelo hitro postanejo resne in težke in kako lahko vse skupaj izgubi nadzor, zato sem blagoslovljena in srečna, ker sem imela dva pozitivna poroda. Vaša porodna izkušnja ima neverjeten pomen, ostane vam za vse življenje, pozitivna ali negativna. Zato vem, da sem imela srečo.''

Zoe je zapisala, da je imela en dan pred predvidenim datumom poroda popadke. Skupaj z možem sta odšla v bolnišnico nekaj ur zatem, ko je imela prvi popadek. Brala je, da lahko drugi otrok pride hitreje na svet kot prvi. Pošalila se je, da je skoraj pozabila, kaj pomeni potiskati, ko napoči čas za porod. Toda, ko je ujela pravi ritem, je čez 15 minut že držala svojo hčerko v naročju.

''Moje telo je naredilo fantastično delo, kot tudi moj dojenček. Rudy mi je pomagala tako, kot sem tudi jaz njej. Res sem ji hvaležna. Bila je izjemna partnerica pri porodu, v pravem pomenu te besede.'' Po porodu je Zoe praznovala dogodek s sendvičem, praženim krompirčkom in kozarcem šampanjca. Pojasnila je, da je bil porod naporen in zato je rabila eno tono hitre in nezdrave prehrane. Po porodu je omejila obiske, posvetila se je izključno novorojenčku in dojenju in to je po njenem mnenju prava odločitev.

Po porodu se počuti odlično, doma sedi na žogi za pilates, dela Keglove vaje in veliko hodi, da si njeno telo opomore. Toda trdi, da obstaja kar nekaj zadev, ki jo mučijo. Bolijo jo vrat, hrbet in ramena zaradi dojenja in nenehnega zibanja dojenčka, ampak verjame, da je to povsem običajno. Spoznala je, da po šestih tednih mine blaženo obdobje z novorojenčkom in da jo čaka nova vloga mame dveh majhnih otrok. ''Ko imate majhnega otroka ob sebi (četudi gre za dokaj samostojnega triletnika) in poskušate nahraniti in potolažiti dojenčka hkrati, padete malo ven iz sebe. Dejstvo, da vas dva otroka rabita konstantno in isti trenutek, je popolnoma nova izkušnja, polna izzivov. Po treh letih starševstva samo enemu otroku sem bila popolnoma nepripravljena in neopremljena.'' Žongliranje med dvema otrokoma in njihovimi potrebami je težka zadeva, zaveda pa se, da imajo drugi starši z več otrok več dela kot ona sama. ''Starševstvo je najtežje delo, ki sem ga kdaj delala in najtežja služba, kar jih obstaja. Prvi tedni po drugem porodu so bili zame najtežji tedni v mojem življenju.'' Niti zamisliti si ne more, kako pri tem uspejo samohranilke, starši z dvojčki, tremi, štirimi, petimi ali šestimi otroki. Občuduje jih in jim nazdravlja.

Mama treh otrok, Elise Raquel, je želela biti inspiracija drugim ženskam. Objavila je fotografijo svojega telesa, posneto le nekaj ur po porodu.